Voordelen van de infrarood sauna

Infrarood sauna

Een infraroodsauna heeft lampen die zo weldadig voor je lijf zijn, dat je er puur in kunt ontspannen. Maar een infraroodsauna heeft meer voordelen. Zo is het weldadig voor mensen die bijvoorbeeld klachten hebben aan gewrichten of spieren. Wie in een traditionele sauna de warmte niet kan verdragen, kan eens een bezoek aan de infraroodsauna uitproberen. Een hele andere beleving! 

De zon, zonder UV

Je kunt de warmte in een infraroodsauna vergelijken met een dagje op het strand in de stralende zon. Met als grootste verschil dat er in een infraroodlamp geen schadelijke UV-straling zit. Met andere woorden: je knapt ervan op alsof je met je ogen dicht in het zonnetje zit, maar je hebt geen last van een verbrand velletje. Dat maakt een infraroodsauna een ontspanningsmogelijkheid, waar je alleen maar van hoeft te genieten. Zonder je druk te maken over nadelige gevolgen voor je huid. 

Juist goed voor de huid!

We kunnen het nog sterker maken: de infraroodsauna is juist weldadig voor je huid. Omdat je tot rust komt, gaat je lichaam aan de slag met het afvoeren van afvalstoffen. Op den duur kun je ook gaan zweten in de infraroodsauna, waardoor je poriën open gaan staan voor het lozen van allerlei vuil dat zich in de poriën opgehoopt heeft. Daarom is het belangrijk om een douche te nemen, na een saunabezoek. Je afvalstoffen spoelen zo het doucheputje in en je huid straalt als nooit tevoren. Je voelt je als herboren. 

Je spieren, gewrichten en meer

In de intro van dit artikel noemden we al de spier- of gewrichtsklachten. Dit is een groot voordeel van de infraroodsauna. De warmte van de straling maakt dat kwetsuren opgewarmd worden en de doorstroming van je bloed gestimuleerd wordt. Of je nu een eenvoudig spierpijntje hebt, of klachten als bijvoorbeeld reuma, voor iedereen is de warmte weldadig. Zelfs hoofdpijn kun je in de infraroodsauna te lijf gaan, vooral als het spanningshoofdpijn betreft. In de sauna kom je tot jezelf en heb je geen last van storende mobiele telefoons of andere schermpjes. 

Geleidelijke warmte

Als de gewone sauna te warm voor je is, dan is de infraroodsauna zeker een aanrader. In deze laatste sauna wordt de warmte meer geleidelijk verspreid. De juiste lampen zorgen voor een goede combinatie van de verschillende soorten infraroodstraling, waardoor je optimaal kunt genieten. Tot slot nog een praktisch voordeel: een infraroodsauna gebruikt minder stroom dan een traditionele sauna. Dit kan aanzienlijk schelen in je stookkosten. Vooral als je besluit zo’n sauna zelf aan te schaffen. En dat is bereikbaarder dan je zelf denkt… 

Be the first to comment

Leave a Reply