Vijf redenen om te kiezen voor LED-verlichting

Led verlichting

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor LED-verlichting. En dat is alleen maar goed, LED-lampen zijn namelijk veel beter dan halogeenlampen of gloeilampen. Twijfel je nog over de aanschaf van led verlichting? In dit artikel noemen we vijf redenen om er wél voor te kiezen. 

1. Langere levensduur

Een LED-lamp gaat maximaal 50.000 uur mee, terwijl halogeenlampen en gloeilampen maar zo’n 2.000 uur branden. Dit betekent dat LED-lampen veel langer meegaan. Bovendien hoef je de lamp ook een stuk minder vaak te vervangen. Dit scheelt weer een hoop gedoe met een inklaptrap om de verlichting in het plafond te verwisselen. Een win-winsituatie dus. 

2. LED-verlichting is goedkoper

Een LED-lamp is duurder dan een conventionele lamp, maar het is een goede investering. Een LED-lamp is gemiddeld zes keer duurder dan een traditionele lamp, maar een LED-lamp gaat zo’n 25 keer langer mee. Uiteindelijk bespaar je dus flink als je investeert in LED-verlichting in je woning.

Een LED-lamp is op den duur niet alleen goedkoper in de aanschaf, maar je bespaart ook op de energiekosten. Een LED-lamp kan tot wel 90% energiezuiniger zijn dan een gloeilamp. Tel uit je winst!

3. Geen brandwonden meer

Heb je wel eens per ongeluk een gloeilamp aangeraakt? Dan weet je waarschijnlijk al dat gloeilampen ontzettend heet worden. Regelmatig lopen mensen brandwonden op als ze per ongeluk een gloeilamp aanraken. Bij LED-lampen is dit niet het geval, die worden slechts een beetje warm. LED-verlichting is dus een stuk veiliger. 

4. Je hebt direct licht


In tegenstelling tot spaarlampen gaan LED-lampen wél direct aan. Bij een spaarlamp duurt het even totdat de lamp de volledige lichtsterkte heeft bereikt. Een LED-lamp gaat direct aan en je kan dus direct profiteren van de volledige lichtsterkte. 

5. Minder schadelijk voor het milieu

LED-lampen bevatten minder schadelijke stoffen dan andere soorten verlichtingen. Spaarlampen en TL-lampen bevatten bijvoorbeeld kwikoxide. Dit valt onder chemisch afval en mag dus niet zomaar in de prullenbak worden gegooid. LED-verlichting is vrij van kwikoxide en is daarmee een stuk minder schadelijk voor het milieu.

Be the first to comment

Leave a Reply