Wat is de beste ruimte om je e-bike veilig te stallen?

Wat is de beste ruimte om je e-bike veilig te stallen?

Het is echt ontzettend rot wanneer je fiets wordt gestolen. Zorg daarom dat je de e-bike goed op slot zet. Staan er meerdere e-bikes bij elkaar? Dan kiezen de fietsendieven voor de fietsen die het makkelijkst zijn mee te nemen. Zorg er dus altijd voor dat jouw e-bike een goed en degelijk slot heeft. Wat de beste manier is om jouw fiets veilig op slot te zetten, lees je in dit artikel.

Zet je fiets goed op slot

Jouw elektrische fiets heeft een vast slot wat waarschijnlijk ART- gecertificeerd is. Deze zijn van een zeer goede kwaliteit en niet makkelijk open te krijgen door fietsendieven. Op een slot met een ART-keuring staan een aantal sterren. Hoe meer sterren een slot heeft hoe hoger de preventie, en hoe beter deze dus beschermd is tegen diefstal. Een slot met vijf sterren is het beste slot. Wanneer je jouw fiets wil verzekeren ben je verplicht om een ART-gekeurd slot te gebruiken.

Gebruik na een vast slot ook een tweede slot

Het is natuurlijk goed om een vast slot te gebruiken maar nog beter is het om een kettingslot erbij te gebruiken. Hiermee kan je jouw e-bike ergens aan vast zetten zoals een fietsenrek, een lantaarnpaal, een brug of een hek. Haal het slot door het voorwiel van je fiets, zodat het voorwiel niet gestolen of losgedraaid kan worden. Je moet de ketting niet te laag bij de grond plaatsen en niet te slap laten hangen anders kan de fietsendief de ketting kapot draaien, of de grond gebruiken om een zware tang op te zetten.

Plaats je fiets op een plek waar het druk is

Moet je even snel wat boodschappen doen in het centrum, of moet je de fiets stallen bij het station? Het zijn de plekken waar de meeste fietsen worden gestolen. Als er een fietsenstalling in de buurt is dan is het misschien een betere optie om daar gebruik van te maken. Moet je je fiets in een openbare ruimte stallen, zet hem dan op een plek waar veel mensen langskomen. Een plek tegenover een bus of tramhalte is ook geschikt.

Is jouw e-bike toch gestolen?

Stond je fiets goed op slot maar is deze nu toch gestolen? Neem een kijkje in de buurt waar je hem had neergezet. Doe altijd aangifte bij de politie. Zorg dat je het framenummer weet en dat je de originele reservesleutel hebt. Je kan online aangifte doen op de site van de politie.

Een elektrische fiets aanschaffen?

Natuurlijk wil je als je een e-bike wil aanschaffen eerst weten of de e-bike goed is, en of er geen problemen zijn met het merk wat je wil kopen. Ben je op zoek naar een niet te dure e-bike maar wil je natuurlijk wel een fiets die goed en stevig is en ook een goede accu heeft? Bekijk dan online reviews Amslod. Deze Nederlandse fabrikant levert fietsen direct vanuit de fabriek aan de klanten. Hierdoor ben je zo’n 40% goedkoper uit bij de aanschaf van een nieuwe elektrische fiets.

Ook als je op zoek bent naar een Amslod mamafietsen ervaringen is dit bedrijf zeker aan te raden. Zij hebben een prima service. Een elektrische fiets middenmotor koop je ook voordelig bij Amslod. Reden genoeg dus om de website van dit bedrijf te bezoeken.

Be the first to comment

Leave a Reply