Veroorzaak je veel overlast in de buurt? Pas dan deze tips toe!

boos

Krijg jij vaak boze buren aan de deur vanwege de overlast die jij veroorzaakt? Dat is natuurlijk geen pretje. Zowel voor de buurt en voor jezelf, want iedereen moet zich gelukkig voelen in zijn of haar woning dus is het belangrijk dat we rekening houden met elkaar. Om gezeur van de buur te voorkomen hebben wij een aantal praktische tips voor je ongetwijfeld in een beter daglicht zetten in de buurt!  

Isolatiemateriaal 

Overlast is er in verschillende vormen en maten. Een van de meest voorkomende overlast dat wordt veroorzaakt heeft te maken met geluid. Iedereen houdt van muziek, maar natuurlijk wel zijn of haar eigen muziek die niet door een dreunende muur te horen is. Om deze reden is het belangrijk om ten eerste rekening te houden met de buurt en niet op tijdstippen muziek te draaien wanneer anderen proberen te slapen. Wil je dat wel doen? Dan raden we je aan om super goede isolatiemateriaal te plaatsen waardoor je de geluidstrillingen kunt beperken. Denk aan pvc-kliklaminaat of pvc kliktegels die trillingen van de bas in de muziek dempen. Maar ook isolatiemateriaal in de muren en dubbelglas is een aanrader om de buurt niet tot last te zijn. Wil je het een beetje low budget houden? Spaar dan oude eierdozen en plak dit op de muren in de ruimtes waar je vaak harde muziek draait!  

Informeer de buren 

Een handige manier om minder gezeur van de buren te krijgen en de band redelijk goed te houden is het belangrijk de mensen in je buurt te informeren als je een feestje gaat geven. Vier je geen feestje, maar vind je het wel leuk om muziek op hoge volume te draaien? Dan raden we je aan om nummers uit te wisselen met de mensen die om je heen wonen, zodat ze je simpelweg even een appje kunnen sturen wanneer het volume wat omlaag moet. 

Nodig de buren uit 

Tot slot is het misschien leuk om de buren een keer uit te nodigen op een van je feestjes! Dan kunnen ze ook niet zeuren, want dan zijn ze onderdeel van de overlast! 

Be the first to comment

Leave a Reply