Lattenbodem elektrisch verstelbaar: de voordelen

De keuze van je matras en de lattenbodem van je bed zijn bepalend om lekker te kunnen slapen. Als je op zoek bent naar extra gebruiksgemak kun je denken aan een elektrisch verstelbare lattenbodem. Zo kun je je bed net wat beter afstellen op de behoeften van je lichaam. Wat zijn de voordelen van een elektrisch bed en een elektrisch verstelbare lattenbodem en welke soorten elektrische lattenbodems zijn er ? 

Goed voor je lichaam

Een elektrisch verstelbaar bed maakt het makkelijk om het bed af te stemmen op jouw persoonlijke behoeftes. Last van je rug en lig je daardoor comfortabeler als je niet helemaal vlak ligt? Met een elektrisch verstelbaar bed kun je het bed zo aanpassen dat je het minst last van je rug hebt. Ook als je bijvoorbeeld last hebt van vochtophopingen in je benen en je met je met je benen omhoog moet liggen dan kan dat eenvoudig met een lattenbodem elektrisch verstelbaar

Houten elektrische lattenbodem

Deze elektrische lattenbodem bestaat uit horizontale houten latten en is soepel en veerkrachtig. De afstand tussen de latten is niet meer dan 3cm. Is de ruimte tussen de latten toch groter, dan vermindert dit de lichaamsondersteuning. Een houten elektrische lattenbodem heeft een open structuur waardoor de luchtventilatie en de warmte afvoer prima zijn. Kies je voor een houten elektrische lattenbodem, houd er dan wel rekening mee dat een houten lattenbodem maximaal 120 kg aan kan. 

Elektrische schotelbodem

Een elektrische schotelbodem heeft een frame met latten die niet kunnen buigen. Hier bovenop zijn kunststof schotels gemonteerd. Deze schotels zorgen voor extra veel lichaamsondersteuning. Bij sommige schotelbodems kun je de schotels zelfs individueel afstellen. Het voordeel van een elektrische schotelbodem is dat ze het hele lichaam evenredig voorzien van tegendruk of juist minder druk op plekken waar dat nodig is. Een schotelbodem kan gemiddeld tot zo’n 150 kg lichaamsgewicht aan. Dit maakt een schotelbodem een goede keuze voor mensen die wat zwaarder zijn. 

Verstelmogelijkheden

Bij de meeste elektrische lattenbodems kun je in ieder geval het hoofd- en het voeteneinde verstellen, maar er zijn ook elektrische lattenbodems die je meer mogelijkheden geven. De meeste elektrische lattenbodems beschikken over 1 of twee elektromotoren, maar er zijn ook elektrische lattenbodems verkrijgbaar met 3 of 4 motoren. Sommige elektrische lattenbodems beschikken over 4 elektromotoren waarmee ook de positie van de knieën en de rug verstelt kan worden. 

Be the first to comment

Leave a Reply