Uw gazon groen houden tijdens piektemperaturen in de zomer

gazon

Is het mogelijk om de hele zomer een mooi gazon te hebben? Ja, maar het vergt wat planning. Door de juiste maai- en bewateringstechnieken te gebruiken, kunt u uw gras helpen de heetste, derde delen van de zomer te overleven en toch groen te blijven. Deze tips helpen u bij het aanpakken van veelvoorkomende problemen met zomergazon, en laten u weten wanneer het tijd is om een ​​stapje terug te doen en uw gazon bruin te laten worden.

Waarom is de zomer stressvol voor gras?

In de meeste gebieden valt er in de zomer minder regen, waardoor er meer irrigatie nodig is om het verschil goed te maken. Hittebelasting op gras, maar het verhoogt ook de verdamping, waardoor de grond verder uitdroogt. Om gras gezond te houden, moet gazononderhoud gericht zijn op het vochtig houden van de grond, terwijl factoren die de grasgroei kunnen belemmeren, worden verwijderd.

Gebruik je gras om de grond te beschadigen

Laat uw gras in de zomer langer groeien. De messen geven schaduw aan de grond, beschermen het wortelstelsel en verminderen verdamping. De meeste grassen van het warme seizoen blijven gezond op een hoogte van maximaal vijf centimeter. Bermuda gedijt op een maximale hoogte van 2 ½ inch, terwijl Bahia en buffelsoorten tot 10 cm hoog kunnen worden.

Water om de bodem vochtig te houden

Hoe dieper je water kunt krijgen om de grond te penetreren, hoe beter je gras de hitte kan verwerken. Voor de meeste grassoorten wilt u 1 tot 1,5 inch water per week toevoegen. Door dit elke week in een of twee applicaties te verdelen, wordt de grond over het hele wortelstelsel verzadigd.
Timing van irrigatie is een evenwichtsoefening. Aan de ene kant wil je niet dat het water verdampt. Aan de andere kant moedigt het tegelijkertijd toedienen van zoveel waterinfecties schimmel aan. Idealiter geef je ‘s morgens vroeg water, net voordat de zon opkomt. Dit geeft de grond de tijd om het water op te nemen en eventueel stilstaand water te laten verdampen zodra de zon op is. Als je een irrigatiesysteem met een timer hebt, stel het in om rond 5-6 uur te activeren.

Het gras beschermen tegen andere bronnen van stress

Een bot maaimes breekt de uiteinden van uw gras af in plaats van ze te snijden. Dit stelt uw gazon open voor infecties. Als u na het maaien gekartelde punten op uw gras ziet, moet u uw messen slijpen.
Als u een huisdier in uw tuin heeft, kan hun urine een negatieve invloed hebben op uw gras. Urine heeft een hoog stikstofgehalte. Tussen een gebrek aan water in de zomer en de gewoonte van uw hond of kat om dezelfde plek te gebruiken voor potties, is er een grote kans op brandwonden. Spuit het gebied af met water om de stikstof zo snel mogelijk te verdunnen en houd het gebied bewaterd om de planten te helpen terugveren.
Dit is geen goed moment om uw gazon te bemesten of te behandelen met herbiciden en insecticiden. Als je een onkruidprobleem hebt, neem dan contact op met herbiciden. Omdat ze alleen rechtstreeks op de wiet worden aangebracht, hebben ze minder kans op het omringende gras. 

Mijn gazon wotdt bruin. Wat nu?

Uw gazon is waarschijnlijk niet dood, het is gewoon inactief. In tijden van droogte en hittestress zal uw gras de bladeren afsluiten om voedingsstoffen en water op de wortels te concentreren om de plant in leven te houden. Hoe vertel je het verschil tussen slapend en dood gras? Slapend gras wordt bruin over uw gazon, terwijl gras in stukken zal afsterven. Als uw irrigatiesysteem echter geen goede dekking heeft, kunt u slapende plekken hebben buiten het bereik van het water.
Gewoonlijk kan gras tot een maand inactief blijven voordat het begint af te sterven. Als je gras probeert te doen herleven onmiddellijk nadat het inactief is geworden, wordt er meer stress toegevoegd, waardoor het uiteindelijk kan worden gedood. Wacht in plaats daarvan tot het weer gunstiger is, hetzij vanwege meer neerslag of lagere temperaturen. Als u weer wat groen ziet verschijnen, is het veilig om weer water te geven en uw gazon te maaien. 

Als het gazón toch dood blijkt te zijn, en met hoge temeraturen kan dat makkelijk, blijft er maar één oplossing, nieuwe graszoden leggen. Maar dat moet je voroal niet doen als het erg warm is.

De beste tijd is eind van de zomer of de herfst.

Be the first to comment

Leave a Reply