Tips om je vloeren te beschermen tegen krassen van meubels

Tips om je vloeren te beschermen tegen krassen van meubels

Het is een bekend probleem voor veel mensen die mooie vloeren hebben geïnstalleerd: krassen veroorzaakt door meubels. Toch zijn er eenvoudige manieren om dit probleem aan te pakken en je vloeren te beschermen tegen ongewenste krassen. Je kunt de mooiste leren eetkamerstoelen voor jouw keuken hebben, maar je moet toch letten op deze vervelende krassen. In dit artikel delen we enkele praktische tips om ervoor te zorgen dat je vloeren er altijd als nieuw uitzien. Heb jij ook last van krassen? Lees dan even door!

Gebruik stoelwielen en viltglijders

Een van de meest voorkomende oorzaken van krassen op vloeren is het schuiven van meubels, met name stoelen. Als je eetkamerstoelen hebt met wieltjes eronder, zorg er dan voor dat deze van goede kwaliteit zijn om krassen te voorkomen. Kijk bijvoorbeeld eens op ShopX voor een uitgebreid assortiment. Je kunt ook viltglijders of stoelpootsokken gebruiken om de poten van je stoelen te beschermen en schuiven gemakkelijker te maken. Deze beschermende accessoires verminderen wrijving en voorkomen krassen en slijtage.

Voorkom vuil en zand

Het lijkt misschien onschuldig, maar vuil en zand kunnen je vloer aanzienlijke schade toebrengen. Plaats buiten een borstelmat en binnen een schoonloopmat om het meeste vuil en zand al te verwijderen voordat het je vloer bereikt. Zand kan fungeren als schuurpapier en krassen veroorzaken wanneer meubels worden verplaatst. Als je extra voorzichtig wilt zijn, kun je je schoenen uit doen bij binnenkomst om vuil buiten te houden.

Houd je vloer schoon

Regelmatig schoonmaken is altijd handig om je vloeren te beschermen tegen krassen. Stofzuig regelmatig om vuil en stof te verwijderen. Kies de juiste reinigingsmethoden die geschikt zijn voor het type vloer dat je hebt. Vermijd bijvoorbeeld het gebruik van zeep op vloeren met een polyurethaan (PU) toplaag, zoals PVC, gietvloeren, laminaat en beton ciré.

Onderhoud en herstel

Als er toch krassen op je vloer verschijnen, kun je ze vaak zelf herstellen. Oppervlakkige krassen kunnen worden verminderd door onderhoudsolie en staalwol te gebruiken. Breng wat olie aan op de kras en wrijf deze uit met staalwol. Voor diepere krassen kun je overwegen om professionele hulp in te schakelen om je vloer in optimale staat te houden.

Kies voor vloervriendelijke meubels

Als je nieuwe meubels overweegt, kies dan voor vloervriendelijke opties. Meubels met brede poten verdelen het gewicht beter en verminderen de kans op krassen. Ook kun je meubels voorzien van beschermende viltjes of glijders, die de wrijving verminderen en de vloer beschermen. Je vloeren beschermen tegen krassen van meubels vereist wat aandacht en zorg, maar het kan de uitstraling en levensduur van je vloer op de lange termijn aanzienlijk verbeteren. Ben je momenteel op zoek naar stoelen die niet zoveel krassen geven? Ga dan vandaag nog online op zoek naar een aantal meubelwinkels. Er zijn genoeg webshops met een divers assortiment aan stoelen. Succes!

 

Be the first to comment

Leave a Reply