Slaapkamer trends van 2023

Het zal jou misschien verbazen dat de slaapkamer trends van 2023 er heel anders uitzien dan de trends die we kort daarvoor zagen. Van vintage meubels, gedurfde kleuren en prints tot het weghalen van de televisie op de slaapkamer. Het uiterlijk van de moderne slaapkamer zal in dit jaar vooral een mix van oud en nieuw zijn.

Omdat deze nieuwe slaapkamertrends zo divers zijn, zijn er looks en ideeën voor ieders smaak. Er is zo dus altijd wel een trend die jij kunt omarmen. Hier is de top 5 slaapkamertrends voor 2023 waar jij je slaapkamer mee kunt inrichten.

Gedurfde patronen in levendige kleuren

Vergeet allereerst maar alles over wat jou ooit over patronen en kleuren is verteld. Als het om de inrichting van je slaapruimtes gaat, zijn er dit jaar geen regels. Gedurfde patronen in niet te negeren tinten en een krachtige verfbeurt is zo meer dan voldoende om een slaapkamer compleet te veranderen.

Of het nu om een vloerkleed, bedsprei, kunstwerk of wat dan ook gaat, wees niet bang om hier maximaal mee uit te pakken. Er is echter één waarschuwing: als jij dit in een kleine slaapkamer toepast, dan kunnen al die levendige patronen er vlot voor zorgen dat deze kamer rommelig aanvoelt. Ga in dit geval dus voorzichtig te werk.

Onverwachte meubelstukken

Meubelstukken zoals poefs, banken en chaise longues zijn in 2023 echt niet langer enkel voor in de woonkamer bedoeld. Ze verschijnen nu ook volop in de slaapkamer! Je kunt deze unieke meubelstukken indien gewenst simpel als extra zitplaatsen gebruiken.

Of ze kunnen prima als een manier gebruikt worden om gewoon een beetje extra stijl en charme aan een kamer toe te voegen. Zoek in dit geval het liefst naar onverwachte vormen en maten. Denk daarbij aan onopvallende banken en ronde poefs, die netjes aan het voeteneind van tijdloze en smaakvolle steigerhouten bedden passen.

Geen tv meer!

Iedereen weet wel dat de televisie een grote slaapverstoorder in de slaapkamer is. Steeds meer personen schaffen ze daarom in hun slaapruimtes af. In plaats daarvan hebben ze in 2023 enkel hun mobiele telefoon bij zich en vind je misschien nog een tablet op het nachtkastje.

De  televisie staat nu enkel nog in de woonkamer en wellicht de studeerkamer. Hoewel er nog zeer veel ‘tv-in-bed-mensen’ zijn, kiezen veel anderen ervoor om hun slaapkamer zo sereen mogelijk te houden. Zo wordt de slaapkamer de ultieme plek om te ontspannen, uit te rusten en op te laden.

Op de natuur geïnspireerde ruimtes

De natuur, zelfs als deze door mensenhanden is vervaardigd, biedt kalmerende effecten. Bij dit soort interieurontwerpen draait het er allemaal om de natuur naar binnen te halen. Om zo vanuit het comfort van je eigen huis, in je slaapkamer een eerbetoon aan de natuurlijke wereld buiten te brengen.

Vooral aardetinten en organische vormen zijn daarbij de trend in 2023. Met name de combinatie van warme oranje-achtige en zandbeige tinten geeft een slaapkamer een eigentijdse, ingetogen sereniteit. Het gebruik van lampen en vazen met golvende rondingen bieden daarnaast een simpele manier om organische vormen in de slaapruimte op te nemen. Veel kamerplanten misstaan natuurlijk ook niet.

Getextureerd beddengoed

Als laatste is het onnodig om te melden dat bedden de perfecte plek zijn om meer textuur aan een slaapkamer toe te voegen. Van het gebruikte dekbedovertrek tot de daarop geplaatste kussens en spreien. Is het bed veelal een leeg canvas waarop je dan allerlei tastbare afwerkingen toevoegt. Dit zal die slaapkamer op deze wijze meer warmte bieden.

2023 is daarom het jaar van beddengoed met volop textuur. Ofwel dekbedden en kussens die dankzij het borduren, appliqueren of quilten een bijzondere driedimensionale look en feel krijgen. Dit is bovendien een redelijk eenvoudige en goedkope manier om jouw slaapkamer een zeer eigentijdse update te geven!

De slaapkamer inrichting van 2023 zal met name op het idee van het creëren van een ‘mooie veilige verblijfplaats’ gebaseerd zijn. Eentje die vol persoonlijkheid is.

Be the first to comment

Leave a Reply