5 Manieren om een warm en gezellig huis te maken

Een gezellig huis heeft niet alleen het vermogen om ons comfortabel te laten voelen. De unieke aantrekkingskracht die het opwekt, zorgt er ook voor dat het ons elke dag weer naar deze woning trekt. Wat is het in ons huis waardoor we ons optimaal op ons gemak voelen? En elke kans aanpakken om het nog verder te verfraaien?

Als jij probeert om in jouw bestaande huis een warme ervaring te creëren. Of als je net een nieuwe leefruimte hebt betrokken. Bekijk dan de volgende 5 manieren om jouw woonruimte vlot als een echt gezellig thuis te laten voelen.

Laat jouw voordeur en hal een perfecte entree zijn

Onderschat de uitnodigende kracht van een goede binnenkomer niet. Een welkomstmat doet hierbij soms al wonderen. Maar wil je echt een snelle truc voor een entree die fijne uitnodigende vibes verspreidt? Voeg dan een grote groene plant aan de zijkant van je voordeur toe. Jouw gasten krijgen dan een fijne blik op jouw groene leven zodra de voordeur wordt geopend.

Gebruik kleur en andere ontwerp trucs

Bekijk wat het eerste zicht van een gast op jouw interieur is. Besteed hier extra aandacht aan. Doe dit bijvoorbeeld door het schilderen van een gedurfde accentkleur op de verste muur tegenover jouw voordeur en het toevoegen van perfect geverfde en bijpassende HomingXL deuren.

Voeg ook zeker bijzondere kunst en fijne sfeerverlichting toe of iets anders dat de aandacht trekt. Dit zal de bezoekers bijna letterlijk in en door jouw gezellige woning trekken. Zo ontstaat het gevoel dat zij hier graag een tijdje willen blijven en jouw ruimte willen verkennen.

Ga voor veel planten en zacht textiel

Dit spreekt voor zich. Veel planten brengen gewoon leven in het interieur. En laten het als een gezellige omgeving aanvoelen. Het schept zo een plek waar jij graag jouw (vrije) tijd wilt doorbrengen. Het gebruik van zacht textiel is ook ongelooflijk effectief. Ga dus voor pluche vloerkleden.

Plaats daarnaast vloerkussens, zachte poefs en voeg getextureerde kussens aan je ultra comfortabele bank toe. Vergeet uiteraard ook een plaid van imitatiebont niet! Plaats bovendien stoffen gordijnen voor een gezelliger en warmer gevoel.

Gebruik warm licht

Een harde en felle verlichting kan soms overweldigend voor jou en je bezoekers zijn. Dus als jij op zoek bent naar een extra vleugje knus comfort, verander de helder wit of blauw getinte lampen in je armaturen dan door warm of geel LED licht. Op die manier ben je bijzonder goed op weg naar een comfortabeler huis.

Omring jezelf met items waar je van houdt

Eén van de allerbeste dingen die jij kunt doen om het comfort in jouw huis te vergroten, is jouw huis met de dingen te vullen waar jij jezelf prettig bij voelt. Het maakt niet uit of dit kunstwerken, boeken of souvenirs zijn. Het ophangen van foto’s van plaatsen waar je met familie of vrienden naartoe bent geweest is ook een optie. Deze kunnen niet alleen belangrijke herinneringen oproepen, maar ook een mentale oppepper zijn.

Zo kunnen we concluderen dat je al deze bovenstaande tips perfect kunt bundelen om van je huis een echt thuis te maken. Een plek waar jij, op basis van waar jij van houdt, nieuwe fijne herinneringen kunt creëren. Gebruik bovendien al jouw zintuigen bij het samenstellen van een huis dat je een warme ervaring en comfort biedt.

Be the first to comment

Leave a Reply