Siliconenkit wordt niet droog waar kan dat aan liggen?

Siliconenki

Als de populaire siliconenkit ook na lange tijd niet stevig willen worden, kan dit te wijten zijn aan ongunstige omgevingsfactoren. Je kunt een aantal condities creëren om betere condities te krijgen en de droogtijd te verkorten.

Siliconenkit en zijn droogtijd

De droogtijd van siliconen hangt af van verschillende zaken. Soms lijkt het waarschijnlijk een eeuwigheid en ben je op zoek naar manieren om deze tijd te verkorten. Dit kun je vaak bereiken door de omgevingsomstandigheden te verbeteren of aan te passen. De lengte van de droogtijd is afhankelijk van de volgende zaken:

  • de omgevingstemperatuur
  • de luchtvochtigheid
  • de dikte van het aangebrachte materiaal
  • Type en samenstelling van de gebruikte kit

Tijdens de droogtijden van siliconenkit

Het is vaak niet duidelijk hoe lang moet kit drogen en hoe lang duurt het voordat de siliconen volledig zijn uitgehard en gedroogd. Na een tijd van ongeveer 15 tot 20 minuten lijkt het al te zijn opgedroogd aan het oppervlak. Je kunt dit zien aan het feit dat de siliconen na deze tijd niet meer verwerkt of bewerkt kunnen worden. De werkelijke droogtijd van siliconenkit is echter veel langer. Men spreekt van een droogtijd van ongeveer een dag per millimeter voegbreedte. Deze tijden gelden echter alleen als er goede omgevingscondities beschikbaar zijn. De kamertemperatuur zou idealiter rond de 20 graden Celsius moeten liggen. De luchtvochtigheid mag niet te laag zijn, omdat dit ook de tijd verlengt tot de siliconenkit uitdroogt.

De silicone droogt niet goed uit of wordt niet stevig

Siliconenkitten zijn zeer gevoelig voor water tijdens de droogperiode. Daarom moet het water tijdens de droogtijd worden weggehouden. Probeer in deze periode geen reinigingswerkzaamheden in de sanitaire ruimte uit te voeren, omdat dit kan voorkomen dat de siliconenkit volledig uitdroogt. Je moet stress tijdens de droogfase absoluut vermijden, evenals de eerder genoemde vocht stress. Als er na het aanbrengen reparaties nodig zijn, moeten deze direct worden uitgevoerd, omdat ze later meer schade zullen veroorzaken dan wat dan ook. Als de kit helemaal niet uitdroogt, kan deze onbruikbaar zijn geworden. Volg in geval van twijfel altijd de instructies van de fabrikant en creëer, indien mogelijk, de omgevingscondities die nodig zijn voor een goede toepassing. Het is echter belangrijk dat je de kit voldoende tijd en rust geeft om volledig te genezen.

Be the first to comment

Leave a Reply