Renovlies behang zelf aanbrengen of uitbesteden?

Renovlies behang zelf aanbrengen of uitbesteden

Renovliesbehang is één van de verschillende vormen van glasvezelbehang. Al deze verschillende soorten hebben één gezamenlijk doel: muren egaliseren. Daarna is het mogelijk om ze opnieuw te behangen en te verven om ze een geheel andere uitstraling te geven. Kiest u voor vliesbehang , dan is een egale ondergrond wel zo mooi, het patroon of afbeelding zal dan beter uitkomen.

De meeste mensen zullen bij het egaliseren van hun muren een keuze moeten maken tussen stucwerk of één van deze behangsoorten. Over het algemeen geldt dat je veel kosten kunt besparen door voor behang te kiezen. Bovendien heeft behang ook nog eens veel voordelen voor de muur zelf. Zo zorgt het ervoor dat de muren extra worden beschermd en is er ook nog eens een minder hoge zuigende werking. Ideaal wanneer je de muren later nog eens wilt schilderen.

Wil jij dolgraag renovlies in jouw woning aanbrengen, maar heb je geen idee hoe je dit moet aanpakken? Hier vind je enkele tips en leggen we uit waarom je het zelf kunt doen óf kunt uitbesteden aan professionals.

Niet al te moeilijk

Over het algemeen kunnen we stellen dat het aanbrengen van renovlies behang niet al te moeilijk hoeft te zijn. Hierbij is het wel belangrijk om over de juiste producten te beschikken. Daarnaast is een beetje kennis en ervaring met het aanbrengen van behang wel gewenst. Gelukkig zijn de meeste mensen wel in staat om dit zelf te kunnen doen en is het inschakelen van een professional niet altijd nodig.

Renovlies met open structuur aanbrengen

 Natuurlijk zijn er wel enkele verschillen. Zo is er tegenwoordig een relatief nieuwe vorm van glasvezelbehang verkrijgbaar. Namelijk renovlies met open structuur. Hierbij wordt in plaats van een papieren toplaag een minerale coating gebruikt. Het grootste verschil is dat mineralen veel meer vocht en lucht doorlaten. Iets wat bij een papieren toplaag niet mogelijk is. Hierdoor wordt een gestucte muur niet meer afgesloten, maar kan het vocht in de muur eenvoudig verdampen. Dit betekent dat het een uitstekende keuze is voor nieuwbouwwoningen en tevens gebruikt kan worden op pas gestucte muren.

Maar is renovlies met een open structuur aanbrengen wel net zo gemakkelijk? Voor een echt optimaal resultaat en wanneer je zelf niet handig bent, dan kan je het beste kiezen voor het inschakelen van een professionele behanger. Zo weet je zeker dat het op de juiste manier wordt gedaan en je van een optimaal resultaat kunt genieten.

Kies voor goede kwaliteit en let op de muren


Voordat je vliesbehang aanschaft is het eerst belangrijk om op de kwaliteit van de muren te letten. Zo kan renovliesbehang of glasvezel behang gebruikt worden om de muren te egaliseren en scheuren en beschadigingen te verhullen. Maar dan moet je wel voor een dikkere kwaliteit kiezen dan bij een al strakke muur. Let daarom goed op zowel de kwaliteit van het behang als de muren, alvorens je een aankoop verricht. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze maakt.

zKies je voor een dikkere kwaliteit glasvezelbehang en kan je wel wat hulp gebruiken bij het aanbrengen? Glasvezelbehang uitbesteden bij glasvezelbehangers.nl is binnen mum van tijd gedaan en zo ben je altijd verzekerd van de beste kwaliteit.

Be the first to comment

Leave a Reply