Ongediertebestrijding, geen mollen of woelratten bij jou in de buurt

Ongediertebestrijding

Niets is zo vervelend als last hebben van ongedierte bij jou in de buurt. Het is al erg genoeg wanneer je ze op je erf of in de schuur hebt, laat staan in je huis. Ongedierte zoals een mol, kan je tuin flink verpesten. Wanneer je een mooi ingerichte tuin, of een moestuin hebt, kan het flink balen zijn wanneer je voor de zoveelste keer een molshoop in je achtertuin ziet staan. Gelukkig bestaan er sites die je advies geven en producten aanbieden voor ongediertebestrijding.

Hoe je van een mol afkomt

Zoals al eerder genoemd, kan een mol erg vervelend zijn. Oké, het beestje is onderdeel van de natuur, maar je wilt ze gewoon niet in jouw tuin. Dat je er vanaf wil is duidelijk, maar hoe je dat  doet is nu maar de vraag. Je hebt bij ongedierte bestrijding verschillende opties. Je kan er voor kiezen om de mol te doden. Dit doe je met een mollenklem. Wanneer de mol in de klem komt te zitten, wordt de mol gedood. Wanneer je het niet een fijn idee vindt om een mol te doden, kan je er ook voor kiezen om een diervriendelijke val te kopen. Je koopt speciaal voer voor een mol en doet dit in de val. Wanneer je de mol gevangen hebt, kun je deze ergens anders weer vrij laten. De derde optie is het kopen van een mollen verjager, dit apparaat verzendt trillingen, die mollen niet fijn vinden. Dit is een diervriendelijkere vorm van ongedierte bestrijding, waar je niet veel energie in hoeft te steken. Zo hoef je zonder moeite en zonder het doden van de mol, je niet langer zorgen te maken over molshopen.

Een woelrat verjagen

Het voordeel van woelratten of een woelmuis, is dat hun gangen er voor zorgen dat de grond goed vruchtbaar is. Echter van te veel woelratten, heb je alleen maar meer last. Een woelrat knaagt aan je bomen, planten en bloemen en dat is behoorlijk zonde. Zeker als je veel in je tuin bent en veel om je tuin geeft. Ook is het goed voor te stellen dat het hebben van een woelrat in je schuur of tuin een vies idee is. Net zoals bij het verjagen van een mol, zijn er drie opties voor het verjagen van woelratten: Doden doormiddel van een val, vangen doormiddel van een val of verjagen doormiddel van trillingen. Welke vorm van ongediertebestrijding je ook kiest, het is gegarandeerd dat de woelratten wegblijven.

Vuurtonnen voor een gezellige sfeer

Wanneer je geen last meer hebt van woelratten en mollen, kun je weer bezig om gezelligheid in je tuin te creëren. Op sommige sites kun je naast het kopen van spullen voor ongediertebestrijding, ook vuurtonnen kopen. Dit geeft een gezellige sfeer op een avond wanneer je mensen over de vloer hebt, daarnaast houdt het je lekker warm en wie weet, jaagt dat ook de woelraten wel weg.

Be the first to comment

Leave a Reply