Om deze redenen steenkorven aanschaffen

Steenkorven

Een steenkorf is de beste investering om je tuin een nieuwe fleur te geven. Het is ideaal om een erf af te scheiden. Dit terwijl een steenkorf ook een moderne en robuuste look geeft. De inrichting van een tuin of terras is vrij eenvoudig met het gebruik van deze korven. Deze korven zijn te vullen met allerlei soorten stenen. In dit artikel ga je meer te weten komen over het gebruik van steenkorven. 

De breukstenen toegepast

De breukstenen is vooral handig voor een muur om de wind te breken. Doordat je de maat op hoogte kan instellen, zorg je ervoor dat je in de late avond het nooit koud gaat krijgen. Een van deze korven zijn ook gebruikelijk om een haard te maken voor de koude winterdagen. Deze toepassing is geschikt om te verwarmen, niet alleen mens maar ook groentes of vlees. De haard kan namelijk dienen als barbecue en zal je zomers voedzaam behelpen. Je kan ook kiezen uit een simpele plantenbak of zelfs een brievenbus gemaakt in een steenkorf. Geniet je van het geluid van stromend water? Een steenkorf is ook nuttig om een kleine waterval in de tuin te zetten.

Let hier op

Het is waar dat de korven je een enorm gezellige tijd geven in je tuin. Toch komt dit niet zonder z’n opmerking die genoemd moet worden. Over het algemeen blijven de stenen erg schoon maar mosvorming is mogelijk. Het beste om dit te bevechten is om een hogedrukspuit te gebruiken en de hele muur of haard bij langs te gaan. Zodra je hierop let, ondervind je juist dat het hebben van een steenkorf onderhoudsarm is in tegenstelling tot een houten schutting of groene heg. Het vullen van deze korven kan goed passen bij het huis maar het kan ook enorm vloeken. Dit al helemaal wanneer je de verkeerde stenen gaat mengen.

Steensoort die bij je past

Je bent geheel vrijblijvend als je een losse korf aanschaft. Het mooie hieraan is dat je zelf de stenen aan kunt wijzen waarmee je de korf wil vullen. Dit kunnen keien of stenen zijn. Keien zijn vaak ronder qua vorm terwijl stenen wat hoekig en ruw zijn. Wat dit betreft ben kun je jezelf helemaal uitleven en gaan voor een verzameling van je stenen of keien. Je kan ook kiezen voor specifieke stenen die aangeleverd kunnen worden zoals kalksteen, lava krotzen, Noorse graniet breukstenen en meer. Breukstenen zijn beter om korven mee te vullen want deze zijn vrij groot en vallen niet tussen de railing door.

Be the first to comment

Leave a Reply