Met deze tips ga jij zeker beter slapen!

Met deze tips ga jij zeker beter slapen!

Een betere nachtrust, wie wil dat nu niet? Komt dat even mooi uit! Want wij gaan je namelijk een aantal tips geven waardoor jij zeker beter gaat slapen.

  1. Zet de zorgen uit je hoofd door erover te praten

We piekeren er wat vanaf in bed. Door hierover te praten met bijvoorbeeld je partner, kun je de zorgen met een ander delen en ze daarmee voor even uit je hoofd zetten. Door voor het slapengaan je zorgen te delen, hoef je niet alleen meer te piekeren. Dat geeft een beter gevoel en misschien kom je samen wel tot een oplossing, waardoor je helemaal niet meer hoef te piekeren!

  • Ritme

De mens gedijt goed bij ritme. En dat geldt ook als het om slapen gaat. Zorg daarom voor een vast slaapritme. Ga op ongeveer hetzelfde tijdstip slapen en sta op ongeveer hetzelfde tijdstip op. Natuurlijk, een latertje of een keertje uitslapen mag altijd! Maar maak hier geen gewoonte van. De kwaliteit van slapen wordt er door aangetast.

  • Sporten

Ga niet sporten vlak voordat je gaat slapen. Als je bent wezen sporten zal de adrenaline nog door je lichaam gieren. Je lichaam is nog erg actief waardoor je moeilijker in slaap zult kunnen komen. Ga dus aan het begin van de avond sporten.

  • Doe een slaaptest

Als je een slaaptest doet, wordt er gekeken hoe je  in bed ligt en welk bed en/of matras het beste bij je past. Misschien blijkt hieruit wel dat je een matras op maat moet laten maken. Een slaaptest zal je slaapkwaliteit aanzienlijk verbeteren. Kijk op deze website voor een beddenspeciaalzaak in de buurt waarbij je een slaaptest kunt doen.

  • Koffiegebruik

Koffie en met name cafeïne kan je slaapkwaliteit behoorlijk aantasten. Door minder koffie en cafeïne te drinken, zal je sneller in slaap vallen waardoor je langer en beter slaapt. Het zal best even wennen zijn, maar minder koffie drinken is een belangrijke tip als je graag beter wilt slapen.

  • Pak je rust

Pak je rust! Misschien denk je: dat doe ik toch als ik ga slapen? Dat klopt. Maar je lichaam moet ook ‘klaar gemaakt’ worden om te gaan slapen. Zoals we al zeiden in tip 3 dat je laat op de avond sporten moet mijden, zo is het ook aan te raden om niet op je telefoon of tablet te gaan kijken als je in bed ligt.

Wil jij beter slapen? Probeer dan deze tips in acht te nemen!

Be the first to comment

Leave a Reply