Maak je tuin zomerproof met volgende tips

Tuin

De zomer is de ideale tijd van het jaar om volop te genieten van je eigen groene plekje, tenminste als je deze hebt aangepast naargelang het seizoen. Gelukkig doe je dit in no-time met slechts enkele kleine aanpassingen. Zo kan je bomen planten voor meer schaduw en een gezellige zithoek samenstellen. Benieuwd naar meer tips om een zomerse tuin te creëren? Hier vind je alvast inspiratie. 

 

  • Creëer schaduw 

Wanneer de volle zon de hele namiddag op je tuin schijnt, kan de temperatuur er hoog oplopen. Dat is niet aangenaam waardoor je deze eerder zal vermijden, en dat is zonde, niet? 

Creëer daarom voldoende schaduw, zodat je de mogelijkheid hebt om buiten te genieten van een drankje of een boek te lezen zonder dat het zweet van je afdruipt. Makkelijke oplossingen zijn het zetten van een grote boom of het hangen van een zeil. 

 

  • Kies de juiste planten 

Kies voor planten die houden van veel zon, anders zal je tuin er al snel dor uitzien tijdens de zomermaanden. Denk hierbij aan yucca’s, bananenbomen en agave, die ook meteen een zomerse uitstraling geven. Voor een echte tropische look kan je deze combineren met elementen zoals hout, kiezels of klimop

 

  • Integreer een accent van water 

Integreer ergens een accent van water in je tuin. Dit hoeft niet meteen een grote zwemvijver of uitgestrekt zwembad te zijn. Ga in de plaats daarvan voor een bescheiden waterval of een kleine fontein. Wanneer de temperatuur echt hoog oploopt, zorg dit voor een lichte verkoeling. Daarnaast heeft het geluid van stromend water een zeer rustgevend effect wanneer je ’s avonds geniet van een glas wijn. 

 

  • Plant dichtbij elkaar

Plant al het groen in je tuin dicht op elkaar. Bodembedekkers die dicht bij elkaar staan, zullen elkaar ook beschermen .Zo verdampt er niet zoveel vocht uit de bladeren, waardoor ze langer blijven leven. Daarnaast vermijden ze blootgestelde plekken in de vlakke zon. Deze geven wel vocht af zonder dat de planten ervan kunnen profiteren. 

 

  • Maak een zithoek 

Wanneer je tuin uiteindelijk volledig klaar is voor de zomer, wil je er natuurlijk zoveel mogelijk tijd in kunnen spenderen. Dit kan tot slot door het installeren van een gezellige zithoek. Mag het extra origineel zijn? Zet er dan zelf één in elkaar met houten paletten, kussens en dekens. Hang tot slot enkele sfeerlampjes boven het terras, en dit cosy hoekje is compleet. 

Be the first to comment

Leave a Reply