Laat je dak vervangen door een specialist

Een dak renoveren is een hele klus. Gelukkig hoef je dit niet vaak te doen. Aangezien een nieuw dak een hele investering is, laat je het best doen door een expert. Zo ben je zeker dat het volledig goed is gedaan en je geen problemen krijgt op lange termijn

Kies de stijl van je dak

Wil je je dak vervangen? Kies dan op voorhand wat voor dak je juist wil. Vandaag de dag is EPDM-rubber steeds populairder aan het worden. Het is namelijk heel eenvoudig te plaatsen en het is erg elastisch. Daardoor is het bestand tegen verschillende weersomstandigheden. Bovendien is het ook goedkoper dan andere soorten dakbedekking en het heeft een hele lange levensduur. Roofing kan bijvoorbeeld maar dertig jaar mee terwijl dit bij EPDM bijna vijftig jaar is.

Combineer renovatie met isolatie

Wanneer je je dak wil renoveren, kan je dit best combineren met een isolatie van je dak. Oude daken hebben weinig tot geen isolatie. Om alles uit een renovatie van een dak te halen, is een goede isolatie ook aan te raden. Zonder isolatie gaat er tot meer dan dertig procent van je warmte verloren. Dakisolatie is natuurlijk een extra investering bovenop je renovatie, maar op lange termijn bespaar je heel wat geld.

Vraag offertes aan

Belangrijk is om op voorhand bij verschillende bedrijven offertes aan te vragen. Indien je een dakspecialist zoekt, kan je bijvoorbeeld een offerte aanvragen bij Dak XL. Zodra je verschillende offertes hebt, kan je vergelijken en eventueel onderhandelen om wat extra kortingen te verkrijgen. Lees hierbij zeker ook de kleine letters om nadien onaangename verrassingen te vermijden.

Be the first to comment

Leave a Reply