Kunstgras

Kunstgras

Een mooie tuin is iets waar men veel waarde aan hecht. De een vindt het belangrijk om een strakke tuin te hebben met een stenen vloer te hebben, terwijl de ander zijn voorkeur heeft bij een mooi gazon. Echter om een mooi gazon te behouden kan er erg veel tijd en moeite gestopt moeten worden in het onderhouden hiervan. Om ervoor te zorgen dat het gazon er altijd mooi bij ligt, kan er gekozen worden voor kunstgras. Kunstgras heeft vele voordelen die hieronder besproken zullen worden.

De voordelen van kunstgras

Kunstgras kan vele voordelen hebben. Zo zal het grastapijt er altijd mooi bij liggen en heeft het klimaat hier nauwelijks invloed op. Daarnaast zul je tijdens droge periodes niet continu de kraan open moeten draaien om het gras te voorzien van water. Ook is het een erg goed alternatief wanneer je te maken hebt met een allergie. Zo zullen mensen met hooikoorts deze variant erg waarderen. Een ander voordeel is dat de grondsoort die onder het kunstgazon ligt, niet van belang is. Op elke soort ondergrond zou je een mooi gazon van kunstgras kunnen maken. Daarnaast hoef je vrijwel geen onderhoud te verrichten. Zo hoef je niet te maaien, bemesten en te verticuteren. Naast dat het onderhouden erg gemakkelijk is, is het aanleggen van kunstgras ook erg eenvoudig. Zo kun je rollen kopen die precies op maat gemaakt zijn en hoef je deze alleen nog maar uit te rollen. Hierna veranker je het kunst gras en heb je een prachtig gazon.

Welke soorten zijn er

Kunstgras leggen is iets dat je in de meeste gevallen maar één keer doet. Het is dan juist van belang dat je goed kijkt naar wat de mogelijkheden zijn. Het eerste punt waar je naar zou kunnen kijken, is het uiterlijk. Denk hierbij aan lang/kort, donker/licht, egaal/gemeleerd. Wanneer je verschillende proeftuinen bekijkt, zie je al snel waar je voorkeur ligt. Naast het verschil in uiterlijk, moet je ook een keuze maken tussen gevuld en ongevuld kunstgras. Gevuld kunstgras wordt na het plaatsen bestrooid met een soort zandkorrel. Deze variant zie je erg vaak voorkomen bij sportvelden. Het voordeel van gevuld kunstgras is dat het gras recht blijft staan. Het blijft dan dus langer mooi. Ongevuld kunstgras wordt over het algemeen afgeraden, maar wanneer het af strooien met zand echt niet mogelijk is en het overeind houden van de sprieten van kleiner belang is, dan is de ongevulde variant zeker een oplossing.

Waar kies je voor

Bij het kiezen van de juiste soort, is het van belang dat je weet wat je wilt. Wil je mooi lange sprieten, of ga je toch liever voor het pas gemaaide effect? Daarnaast is de kleur ook van groot belang. Doordat er een grote variatie aan kleur is, vind je altijd iets dat bij je past!

Be the first to comment

Leave a Reply