5 tips voor het vinden van de beste PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën

beste PVC jaloezieën

Er worden PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën verkocht in een verscheidenheid aan kleuren, afmetingen en uitvoeringen. En het is belangrijk dat u dan de juiste raamdecoratie koopt. Deze moet uw woning lang voorzien van zonwering en ook als u uw interieur een make over geeft moeiteloos inpassen. PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën gaan erg lang mee en dat betekent dat dit een keuze is die u niet gemakkelijk maakt. De onderstaande 5 tips helpen u bij het aanschaffen van uw nieuwe jaloezieën.

PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën: de voordelen

De keuze voor PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën is een goede. Want dit zijn materialen die bestand zijn tegen vocht, die weinig onderhoud nodig hebben en die lang meegaan. U kunt ze dus zelfs in vochtige ruimtes gebruiken, wat betekent dat ze overal in huis opgehangen kunnen worden. Zelfs in de badkamer of buiten, waar ze aan allerlei temperatuur- en luchtvochtigheid schommelingen worden blootgesteld. Daarnaast gaan PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën erg lang mee en zijn ze te krijgen in een grote verscheidenheid aan kleuren en maten. U heeft dus echt de vrijheid om een jaloezie te vinden die bij uw inrichting en doelstellingen past. Met de volgende tips maken we u deze aanschaf wat gemakkelijker.

Tip 1: koop uw jaloezieën online

Er zijn een aantal goede webwinkels waar u uw PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën kunt kopen voor een zeer aantrekkelijke prijs. Vaak ligt deze wel 70 procent lager dan bij een fysieke winkel. Dat komt doordat u het opmeten en ophangen zelf doet en hier krijgt u duidelijke instructies voor. Het ophangen wordt u erg gemakkelijk gemaakt en hier heeft u geen uitgebreide doe-het-zelf vaardigheden voor nodig. Kies een webwinkel met het Webshop Keurmerk zodat u van de beste voorwaarden profiteert en de beste kwaliteit ontvangt. Lees ook van tevoren de retourvoorwaarden even door en zorg ervoor dat u zich daar comfortabel bij voelt. Op die manier bespaart u geld én krijgt u toch zeer kwalitatieve PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën.

Tip 2: kies een neutrale kleur

PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën worden in een grote verscheidenheid aan kleuren aangeboden. En de kleur is één van de belangrijkste kenmerken voor uw raamdecoratie. Niet alleen moet deze goed passen in uw huidige interieur, maar omdat uw jaloezieën lang meegaan moeten ze ook in de toekomst mooi staan. Houd er rekening mee dat trends snel overwaaien en dat uw PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën dus uit de mode kunnen raken als u voor een trendy en opvallende kleur kiest. Daarnaast is het mogelijk dat u er snel op uitgekeken raakt. Wilt u vele jaren van uw jaloezieën gebruik maken, dan is een neutrale kleur vaak het beste.

Tip 3: in de dag of op de dag monteren?

Voordat u uw PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën gaat opmeten, moet u zich afvragen of u deze in de dag of op de dag wilt monteren. Kiest u voor in de dag, dan hangt u ze in uw kozijn en vormen ze daar één geheel met uw raam. Het is dan essentieel dat u zowel de breedte als de diepte van uw jaloezieën correct opmeet. Ze mogen niet uitsteken en moeten exact binnen de muren passen voor een zo goed mogelijke zonwering. Kiest u voor een op de dag methode, dan hangt u de jaloezieën voor het raamkozijn. Hierdoor creëert u onderscheid en krijgen de PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën meer nadruk. Het opmeten komt dan iets minder nauw.

Tip 4: welke lamelbreedte kiest u?

Vervolgens moet u een keuze maken over de lamelbreedte voor uw PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën. Deze kunnen zeer smal worden uitgevoerd met een breedte van slechts 16 millimeter, maar ook 65 millimeter is mogelijk. Hoe smaller de lamellen, hoe meer privacy als u ze open zet, maar ook hoe meer uitzicht en lichtinval u verliest. Er wordt dan ook vaak bij kleinere ramen en ramen in kantoren, toiletten en badkamers, gekozen voor een smallere lamel. Wilt u zoveel mogelijk licht binnen laten en uw uitzicht waarborgen, dan is een bredere lamel beter. Deze keuze is vaak beter geschikt voor grotere raampartijen en in de woongedeeltes. Overdag doet u de lamellen open en geniet u van uw uitzicht en het natuurlijke licht, terwijl u ze ’s avonds sluit en van volledige privacy profiteert.

Tip 5: wel of geen ladderband?

Als laatste bepaalt u of u uw PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën met een ladderband wilt laten uitrusten. De ladderband is een strook stof die de gaatjes voor het touw afwerkt. Dit geeft uw jaloezieën een warmer uiterlijk en het licht wordt beter tegengehouden als u de PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën sluit. U kunt ook een kleurcontrast aanbrengen door een ladderband met een andere kleur te kiezen. Op die manier speelt u met het uiterlijk van uw PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën en kiest u het exemplaar dat exact past bij uw interieur.

PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën: wat is het verschil?

PVC en aluminium zijn materialen met veel overeenkomsten, maar er zijn ook verschillen. En deze verschillen helpen u kiezen voor het beste materiaal.

  • PVC jaloezieën: PVC is een kunststof die in veel uitvoeringen geleverd kan worden. Het verschil tussen PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën is dat PVC ook in bijvoorbeeld een houtlook kan worden uitgevoerd. U bootst dan het uiterlijk van hout na, maar kunt de jaloezieën ook in vochtige ruimtes of buiten ophangen. Daarnaast is PVC vaak een goedkopere optie en gaan uw jaloezieën toch langer mee.
  • Aluminium jaloezieën: aluminium kan in een grote verscheidenheid aan kleuren worden geleverd, maar niet in verschillende uitvoeringen. Bij aluminium jaloezieën heeft u de mogelijkheid voor een smallere lamelbreedte te kiezen dan bij PVC jaloezieën. Omdat aluminium een metaal is, is het perfect voor industriële en moderne interieurs. De smalle lamellen zijn uitermate geschikt voor kleinere ramen en kantoren.

Kies de juiste jaloezieën voor u

Het verschil tussen PVC jaloezieën en aluminium jaloezieën is dat PVC net iets veelzijdiger is. Dat komt doordat u niet alleen een keuze heeft over de kleur, de ladderband en de lamelbreedte, maar ook over de uitstraling van uw jaloezieën. Met deze 5 tips kiest u vast de beste PVC jaloezieën of aluminium jaloezieën voor uw specifieke doeleinden.

Bestel hier gratis kleurstalen voor uw jaloezieën!

Be the first to comment

Leave a Reply