Je interieur verbeteren

LED

We leven in een spannende en onzekere tijd. De komende weken kunnen we elkaar bijna niet opzoeken en er zijn niet veel plekken waar we naartoe kunnen gaan. Het is dus belangrijk dat we er zelf zoveel mogelijk aan doen om het gezellig te maken en om toch het beste uit deze periode te halen. Zoals veel anderen ben ik erg vaak thuis en dus leek het mij een goed idee om de sfeer in huis te verbeteren door mijn interieur te veranderen. In dit blog geef ik je een aantal tips.

Sfeervolle verlichting

Langzaamaan wordt het alweer bijna winter. Het wordt sneller donker en later licht. Het is dus erg belangrijk om zelf voor voldoende licht te zorgen. Denk dan eens niet aan de normale vloer- en tafellampen, maar overweeg ook andere opties. Zo heb ik onlangs een led strip aangeschaft. Deze heb ik op verschillende plekken in huis geplaatst: op mijn tv-meubel, op de vensterbank en langs mijn traptreden. Ik was geïnspireerd door een restaurant bij mij in de buurt, waar ze led strips bij de bar hadden geplaatst. Dit is dus ook gelijk een tip voor eigenaars van een restaurant, café of kroeg! Misschien kun je deze tijd gebruiken om ook daar het interieur een goede opfrisbeurt te geven.

Vloerkleden

Bij mijn ouders thuis is de helft van de vloer bedekt met een dik tapijt. Toen ik uit huis ging zei ik tegen mezelf: ik neem nóóit vloerbedekking. Toch ben ik daar een klein beetje van teruggekomen. Ik vond het op een gegeven moment wat saai in de huiskamer. Een paar weken geleden ben ik me gaan verdiepen in kleine tot middelgrote vloerkleden, en dat heeft me behoorlijk verrast. Er is heel veel aanbod! Ik ben zelf bijvoorbeeld geen fan van hoogpolige tapijten en heb daarom gekozen voor een vintage model. Het heeft mijn kamer echt meer sfeer gegeven.

Muurdecoratie

Lange tijd heb ik er voor gekozen om mijn muren leeg te houden. Op schilderijen ben ik altijd al snel uitgekeken en over andere opties had ik niet nagedacht. Ook hier heb ik een verandering in aangebracht. Ik wilde graag eens uitkijken naar iets anders dan een witte muur. Ik heb mijn vakantiefoto’s van afgelopen jaren doorgenomen en de leukste geselecteerd. Deze heb ik allemaal in een klein formaat laten afdrukken. Vervolgens heb ik een prikbord gekocht, de foto’s op een leuke manier erop gespeld en het bord aan de muur gehangen. Iedere keer dat ik er naar kijk word ik er blij van! Over een tijdje zal ik er misschien op uitgekeken raken, maar dan ga ik gewoon weer een aantal andere foto’s afdrukken.

Be the first to comment

Leave a Reply