Hordoek op maat maken

horduer

Voor je het weet is het weer zomer, wat betekent dat er veel insecten maar wat graag over de vloer komen. Je hebt een hoogwaardig insectenhor nodig om te voorkomen dat ze je lastig komen vallen of zelfs een nest in je kamer creƫren. Wij bieden je de mogelijkheid om te kijken wat bij je past als het gaat om een hor op maat kopen of zelf maken. Beschouw in ieder geval de kwaliteit van het scherm als je topprioriteit.

Houd beestjes buiten

Om een hor te maken, heb je het juiste net en materialen voor een frame nodig. Afhankelijk van je raamtype en -grootte kun je het ontwerp maken met een eigentijdse of traditionele uitstraling. Warm weer trekt alle soorten en maten insecten aan die meestal op zoek zijn naar koele plekken met extra voedsel om te broeden en te nestelen. Je wilt natuurlijk genieten van de frisse, koele lucht ,maar om al die vervelende beestjes buiten te houden, is het gebruik van de juiste hor vereist. Je kunt kiezen voor een fijnmazige constructie, ontworpen om de lucht vrij te laten stromen, maar kleine insecten, zoals muggen, tegenhoudt. Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen over het algemeen geen gereedschap. Je kunt magnetische fittingen gebruiken met een perfecte maat voor je raam, die je binnen enkele seconden kunt verwijderen en opbergen voor de volgende zomer.

Duurzaamheid en kwaliteit

Om die insecten buiten te houden, moet je echter het juiste scherm krijgen dat niet alleen op je raam of deur past, maar ook van het juiste materiaal is gemaakt dat niet gemakkelijk kan worden beschadigd. Dit vereist dat je een scherm gebruikt dat zelfs de de volgende zomerseizoenen nog mee kan. Het moet sterk en fijn genoeg zijn om zelfs de kleinste muggen, insecten, vliegen, motten, spinnen en wespen uit je huis te houden. Daarom moet de effectiviteit van je insectenhor niet alleen goed zijn, maar ook voldoen aan de voedselveiligheidseisen.

De bevestiging

Tegenwoordig worden er veel moderne materialen en gereedschappen gebruikt om horren op maat te maken, waardoor ze effectiever zijn dan voorheen. Kijk dus welke het beste bij je stijl en raamsoort past. Velen geven de voorkeur aan magnetische bevestigingen voor een hor, zodat je deze na gebruik gemakkelijk kunt opgeborgen. Je kunt natuurlijk ook een permanente pasvorm overwegen met duurzaam gaas die je het hele jaar door kunt laten zitten. Ga zelf aan de slag of vraag een gespecialiseerd bedrijf om hulp.

Bron: www.deurenweb.nl

Be the first to comment

Leave a Reply