Hoe onderhoud je je e-sigaret?

Hoe onderhoud je je e-sigaret

Je denkt er misschien niet altijd bij na of je hebt er gewoon niet zoveel zin in, maar het is verstandig je e-sigaret regelmatig schoon te maken. Hij werkt namelijk het best als hij af en toe goed gereinigd wordt. Er blijven natuurlijk resten achter door de damp en het mondstukje komt natuurlijk ook in aanraking met niet alleen jouw mond, maar ook met de tafel, je tas of je jaszak. En je was je koffiekopje toch ook af nadat je eruit gedronken hebt? In deze blog lees je daarom alles over het schoonmaken van je e-sigaret.

Maak je mondstukje schoon

Zoals gezegd, je wast je koffiekopje of je glas ook af nadat je gedronken hebt, en voor je mondstukje is het dus ook belangrijk ‘m regelmatig schoon te maken. Je zit er immers met je mond aan, waardoor er bacteriën achter kunnen blijven. Hetzelfde geldt natuurlijk als je je e-sigaret even ergens neerlegt of meeneemt in je tas of broek- of jaszak. Het is gelukkig niet moeilijk om je mondstukje schoon te maken, je koppelt hem namelijk makkelijk los. Daarna kun je je mondstukje onder de kraan afspoelen, dit kun je met alleen water doen, maar je kunt natuurlijk ook wat afwasmiddel gebruiken. Om ‘m echt goed te reinigen kun je daarnaast ook je mondstukje eventjes laten weken in een bakje water of alcohol. Vergeet bij het schoonmaken natuurlijk niet om het mondstukje los te koppelen, niet alle onderdelen van je e-sigaret kunnen even goed tegen water.

Gebruik warm water

Naast het mondkapje is er nog een onderdeel van je e-sigaret dat met water schoongemaakt kan worden: het tankje van je e-sigaret. Dit is waar je je e-liquids in doet en waar dus vaak nog wat restjes achterblijven. Met name als je wisselt van smaak is het daarom goed dit even schoon te maken, anders blijf je wellicht nog wat van de vorige smaak proeven. Het tankje kun je schoonmaken met warm water, maar let wel op dat dit niet te heet is. Zoals gezegd kan niet elk onderdeel goed tegen water, dus zorg dat er geen water over bijvoorbeeld je coil komt.

De coil vervangen

De coil is het onderdeel dat ervoor zorgt dat je e-sigaret werkt. Het is een gloeidraadje dat de stroom van je batterij omzet in warmte om damp te creëren. Logisch dus dat dit onderdeel niet nat mag worden en je hoeft het dus ook niet schoon te maken. Wat je wel moet doen is je coil regelmatig vervangen. Doe dit ongeveer twee keer per maand bij regelmatig gebruik. Je merkt vaak vanzelf wel wanneer dit nodig is, de smaak wordt minder ondanks dat je genoeg e-liquid hebt. Lees goed de handleiding van je e-sigaret om te weten hoe je de coil vervangt, dit is namelijk niet altijd even makkelijk.

Je e-liquids bijvullen

Als je je e-liquids gaat bijvullen is het niet altijd nodig om je hele e-sigaret schoon te maken. Het is wel verstandig om dit te doen als het lang geleden is, of als je van smaak verandert. Je maakt dan dus gewoon je tankje schoon door ‘m af te spoelen en doet vervolgens de nieuwe e-liquid erin.

Be the first to comment

Leave a Reply