Beton is een stijlvolle, duurzame keuze voor vloeren binnenshuis

vloer

Beton werkt niet alleen goed voor trottoirs of de snelweg, het is ook een stijlvolle keuze voor vloeren binnenshuis. Het oppervlak kan worden afgewerkt op verschillende manieren – met kleuren in het mengsel, of kleuren na het drogen. Je kunt een gietvloer betonlook ook gewoon schilderen. Je vloer krijgt een gestructureerd oppervlak of kan gepolijst worden tot het er glasachtig uitziet. Betonnen vloeren zijn zeer duurzaam en gemakkelijk schoon te maken, en ze zijn bestand tegen water wanneer ze goed zijn afgedicht. Beton werkt goed met vloerverwarming, en het oppervlak absorbeert warmte om de energierekening te verlagen.

Kies uit een reeks kleuren die op verschillende manieren op beton worden aangebracht

Integrale kleur wordt toegevoegd aan beton tijdens het mengproces.

De kleuring achteraf veroorzaakt een doorzichtige afwerking dat er uniek uit blijft zien.

Kleurstoffen, vaak op de bouwplaats gemengd, zorgen voor meer levendige tinten.

Gekleurde verharders worden aan vers beton toegevoegd om kleur op aan het oppervlak aan te brengen.

Afhankelijk van wat je wilt bereiken, kun je kiezen uit een verscheidenheid aan texturen, met inbegrip van getroffeld, glad, of gepolijst. Beton kan ook worden gestempeld (om een patroon te maken, zoals betegeld) of gescoord (patroon aangebracht met behulp van een cirkelzaag).

Er zijn twee soorten betonnen vloeren

Bestaand beton. De betonnen plaat van je huis kan worden verbeterd met decoratieve behandelingen, zoals kleuren en polijsten. Een betonnen bovenlaag kan worden aangebracht over bepaalde bestaande harde vloeren om schade te maskeren of de vloer een frisse nieuwe uitstraling te geven.

Beton is goed voor de aarde. Echt waar. De vloeren zijn eco-vriendelijk, in ieder geval. Beton put geen natuurlijke hulpbronnen uit, vereist minder energie bij de productie dan andere vloertypes en wordt lokaal gemaakt. Beton is goed voor de luchtkwaliteit binnenshuis omdat het schimmel, meeldauw en geurtjes tegengaat, geen potentieel schadelijke stoffen bevat, en afgewerkt kan worden met sealers die ook geen schadelijke stoffen vrijgeven. De absorptie van warme en koele lucht door beton minimaliseert de behoefte aan verwarming en koeling. Beton kan worden gerecycled en dat vermindert afval.

Een gietvloer betonlook is geschikt voor iedere ruimte waar de onderlaag sterk genoeg is om de last te dragen, vooral keukens, baden, kelders en ingangen.

Ontdek waarom beton de perfecte vloer voor keukens is

Dit is de gouden standaard voor huisdiervriendelijke vloeren. Beton is bestand tegen krassen van klauwen, gemorst water, en huisdier rommel, en het zal geen geuren absorberen. Voorzie zachte matten of bedden voor huisdieren voor extra comfort.

De voordelen van een betonnen gietvloer Amsterdam

Gietvloer Amsterdam legt een vloer die bestand is tegen slijtage, vuurvast, bestand tegen vlekken, water, bacteriën en geuren. Er komen geen krassen op, het is gemakkelijk schoon te maken en het ontwerp is aanpasbaar. Beton draagt ook bij aan een goede luchtkwaliteit, en het kan helpen de energierekening te verlagen als het goed wordt gebruikt.

Houd er wel rekening mee dat breekbare voorwerpen waarschijnlijk zullen breken als ze op beton vallen, en als je er lang op staat kan het oncomfortabel zijn. Haarscheurtjes kunnen verschijnen na verloop van tijd op betonnen vloeren met veel verkeer. Betonnen vloeren moeten regelmatig opnieuw worden verzegeld, en ze staan erom bekend een echo-effect te produceren.

Be the first to comment

Leave a Reply