Het gevolg van slecht meubilair op de werkvloer

Het gevolg van slecht meubilair op de werkvloer

Als je een kantoorbaan hebt, dan ben je waarschijnlijk wel bekend met de vermoeidheid die je voelt na een lange dag zitten. Dit kan leiden tot een verminderde productiviteit en in sommige gevallen zelfs tot ziekteverzuim. Het is daarom belangrijk dat werkgevers investeren in kantoormeubilair dat van hoge kwaliteit is en ergonomisch verantwoord is. In dit artikel bespreken we de gevolgen van slecht kantoormeubilair op de werkvloer, zodat jij straks meteen actie kunt ondernemen en nieuw kantoormeubilair gaat kopen bij Kleinlugtenbeld, specialist op het gebied van kantoorinrichting. 

De gevolgen van slecht kantoormeubilair

Als werknemers langere tijd achter een bureau werken met slecht kantoormeubilair, kan dit leiden tot verschillende problemen. Hieronder bespreken we de meest voorkomende gevolgen van slecht kantoormeubilair op de werkvloer.

1. Rugklachten

Als werknemers lange tijd in een verkeerde houding zitten, kan dit leiden tot rugklachten. Slecht ontworpen bureaustoelen of bureaus die niet in hoogte verstelbaar zijn, kunnen de lichaamshouding van werknemers verstoren en leiden tot rugklachten. Dit leidt op zijn beurt weer tot meer ziekteverzuim. 

2. Nekklachten

Naast rugklachten kunnen werknemers ook last krijgen van nekklachten. Dit kan het gevolg zijn van een verkeerde werkhouding of van het werken met een beeldscherm dat niet op de juiste hoogte staat. Hier kan een werknemer zelfs voor langere tijd last van blijven hebben. 

3. Vermoeidheid

Slecht kantoormeubilair kan ook leiden tot vermoeidheid. Werknemers kunnen vermoeid raken door een verkeerde houding of door het werken met een beeldscherm dat niet goed is ingesteld. Dit kan leiden tot verminderde productiviteit en in sommige gevallen zelfs tot ziekteverzuim. Dat is vervelend voor zowel de werknemer als de werkgever. 

4. Verminderde productiviteit

Als werknemers last hebben van rugklachten, nekklachten of vermoeidheid, kan dit leiden tot verminderde productiviteit. Werknemers zijn minder productief en dat resulteert in minder goede resultaten. Probeer de werksfeer altijd goed te houden om productiviteit te stimuleren.

5. Verhoogd risico op blessures

Slecht kantoormeubilair kan ook leiden tot een verhoogd risico op blessures. Als werknemers langere tijd in een verkeerde houding zitten, kan dit leiden tot overbelasting en blessures. Dit kan variëren van kleine blessures, zoals een pijnlijke nek of rug, tot een meer ernstige blessures, zoals RSI. Dit wil je natuurlijk koste wat het kost voorkomen. 

6. Psychologische effecten

Slecht kantoormeubilair kan ook psychologische effecten hebben op werknemers. Werknemers kunnen bijvoorbeeld gefrustreerd raken door een oncomfortabele werkomgeving en kunnen zich minder betrokken voelen bij hun werk.

7. Hogere zorgkosten

Als werknemers last hebben van gezondheidsproblemen als gevolg van slecht kantoormeubilair, kan dit leiden tot hogere zorgkosten voor de werkgever. Werkgevers kunnen deze kosten verminderen door te investeren in ergonomisch kantoormeubilair.

 

Be the first to comment

Leave a Reply