Gietvloeren voor elk interieur en voor elke kamer

Met gietvloeren is alles mogelijk. Deze vloeren zijn nu ook bij particulieren bijzonder populair, want ze zijn hygiënisch, strak, sterk, ze gaan erg lang mee en zijn onderhoudsarm. Omdat er zoveel opties zijn waaruit je kunt kiezen als je een gietvloer neemt, is er geen interieur of kamer waar deze vloer niet in past. Zoals je beneden kunt lezen, is er werkelijk voor elk interieur een gietvloer.

Gietvloeren van polyurethaanhars

De standaard dunne gietvloer voor particuliere woningen is gemaakt van polyurethaanhars waar een kleur aan wordt toegevoegd. Deze kleur kies je zelf en een combinatie is ook mogelijk. Alles wordt afgewerkt met een toplaag die de vloer beschermt. Deze kan glans of mat worden uitgevoerd. Er zijn gietvloeren van polyurethaanhars te krijgen in alle RAL kleuren, je kunt een patroon laten aanleggen, een afbeelding laten plaatsen of een tekst toevoegen. Omdat je deze vloeren herkent aan hun moderne en strakke uiterlijk, is de gietvloer van polyurethaan hars ideaal voor moderne en minimalistische woningen.

Betonlook

Er worden ook schitterende gietvloeren gemaakt met een zogenaamde betonlook. Je zult de namen beton ciré, mortex, gietbeton of cementgebonden gietvloer vaak tegenkomen. Deze vloeren kunnen worden uitgevoerd in een grijstint en zijn dan schitterend als toevoeging van een industrieel interieur. Soms worden twee tinten gemengd. Dit type betonvloeren kan ook met een natuurtint worden aangebracht, waardoor het een zanderige of kleiachtige kleur krijgt. Dat is schitterend in traditionele en klassieke woningen.

Gietvloeren met een korrel

Je hebt ook de optie om een korrel aan de kleur en het hars toe te voegen. Deze vloeren worden troffelvloer, steentapijt of grindvloer genoemd. De korrel geeft de vloer een minder egaal oppervlak en creëert juist een reliëf. De bovenkant wordt afgewerkt, zodat de hygiënische kenmerken van de gietvloer bewaard blijven. De korrel blijft wel zichtbaar en deze gietvloeren zijn dus toch anders zijn dan de rest. Het grote voordeel een gietvloer met een korrel is dat deze vaak goedkoper zijn dan de standaard kunsthars gietvloer.

Andere opties

Er is dus werkelijk voor elke soort woning en kamer een gietvloer te vinden. Voor industriële interieurs kies je voor een betonvloer, voor moderne woningen is een kunsthars gietvloer schitterend en in klassieke en landelijke woningen zijn er gietvloeren met warme natuurtinten en een matte afwerking. Je hebt nog enkele andere opties, zoals een terrazzo vloer. Dat is een zeer prijzige en luxe gietvloer met stukjes marmer en een gepolijste bovenlaag. Een microtopping of een vloercoating breng je slechts een enkele laag hars aan om een bestaande (giet)vloer te renoveren. Er zijn gietvloeren voor buiten en voor in de badkamer.

Kies voor een gietvloer

Besluit je voor een gietvloer te kiezen, dan zijn de voordelen duidelijk. En er is vast een uitvoering te vinden die past bij je persoonlijke smaak en je interieur. Ga op zoek naar een vakkundige erkende specialist en je weet zeker dat je een kwalitatieve gietvloer krijgt waar jij en je gezin vele tientallen jaren van profiteren.

Be the first to comment

Leave a Reply