Genot van een bubbelbad

bubbelbad

Heb je wel eens overwogen om een bubbelbad te nemen? Dan zul je vast weten dat voor een 6 persoons jacuzzi je een flink bedrag neer zal moeten leggen. Nu is het zo dat er goedkopere jacuzzi opblaasbaar bestaan, maar heb je wel eens overwogen dat het bubbelbad misschien wel een zeer overbodige toevoeging aan je beknopte bestaan zou zijn?

Openbare baden

Er zijn toch gewoon openbare baden waar je in kan? Een beetje zwembad heeft wel een bubbelbad staan, waar je zo in kan, voor slechts een paar euro entree. En tja, dan is het misschien niet thuis en zal je even moeite moeten doen om er te komen, maar is het opblazen van je bubbelbad iedere keer dat je er gebruik van wil maken niet ook enorme moeite? Het is allebei een suboptimale situatie, maar de ene is wel een stuk goedkoper en minder verspilling dan de ander. En vanuit het opzicht van zuinig zijn op onze planeet is het misschien ook maar goed om niet al te veel nieuwe producten te kopen als dat niet nodig is.

Niet baden

Je kan natuurlijk ook nog de optie overwegen om gewoon geen bubbelbaden te gebruiken. Het is een redelijk overbodige toevoeging aan het bestaan van een mens, die je prima zou moeten kunnen missen. Het bubbelbad is iets dat symbool staat haast voor rijkdom en welvaart en is vaak in verbinding gebracht met de aller rijksten op aarde en daarom hebben mensen het nog wel eens als doel om een bubbelbad te weten te bemachtigen. Want als je dat voor elkaar krijgt, dan heb je het toch echt gemaakt in het leven? Maar misschien is het goed om andere dingen te overwegen die nastrevenswaardig zijn. 

Consumeren

Onze maatschappij wordt ook steeds meer een consumptiemaatschappij. Deze ontwikkeling is al misschien wel een eeuw bezig en blijft doorzetten. Veel dingen zijn gefocust op verbruik, verbruik van spullen verbruik van materialen. Dingen worden niet meer gemaakt om te blijven, ze worden gemaakt om verkocht te worden. De productie van voorwerpen is niet gefocust op het maken van duurzame voorwerpen, zoals dit vroeger (enkele honderden jaren geleden) vaak nog wel was. Een opblaasbaar bubbelbad is hier ook wel een voorbeeld van. Het is een inferieure versie van een bubbelbad, dat op zo’n manier is gemaakt dat het van materialen is die minder lang mee zullen gaan, waardoor het bad al snel vervangen zal moeten.

 

Be the first to comment

Leave a Reply