Energieverbruik verlagen met zonnepanelen

Energieverbruik verlagen met zonnepanelen

Het is een hot item, energie besparen. Vanuit de overheid wordt energiebesparing gestimuleerd. De overheid investeert in windmolens en zonnepanelen. Voor de gemiddelde consument is het natuurlijk niet weggelegd om een eigen windmolen aan te schaffen. Zonnepanelen zijn echter een ander verhaal. Deze zijn in principe voor iedereen bereikbaar. Met zonnepanelen wek je direct elektriciteit op die je kunt gebruiken om je elektrische apparatuur in en om je huis te voeden. Dit zie je meteen terug in de elektriciteitsrekening. Die is na plaatsing van de zonnepanelen direct lager. Ondanks de subsidie mogelijkheden die de overheid biedt, vergt het aanschaffen van zonnepanelen alsnog een grote investering. Het is niet voor iedereen mogelijk om ineens een groot bedrag vrij te maken. Voor deze mensen is huren van zonnepanelen een goede optie. Het huren van zonnepanelen biedt de nodige voordelen ten opzicht van kopen.

Geen grote eenmalige kostenpost

Zoals gezegd zit je niet met een grote kostenpost. Als je zonnepanelen koopt, dan moet je direct afrekenen. Ook de installatie zul je moeten betalen. Alles bij elkaar een flinke investering. Bij huren spreid je de kosten en betaal je maandelijks. Zo hoef je niet je spaargeld of de studiepotjes van de kinderen aan te spreken om de zonnepanelen te financieren. Als je zonnepanelen huurt, kun je nog gewoon met vakantie of je hoeft de aankoop van je droomauto niet nog een jaar uit te stellen. Als klap op de vuurpijl profiteer je direct van een lagere energierekening en dat merk je in je portemonnee.

Altijd professionele montage

Als je kiest voor het huren van zonnepanelen, ben je verzekerd van professionele montage. Het is voor de verhuurder namelijk belangrijk dat de zonnepanelen optimaal werken. Daar profiteer jij als consument natuurlijk ook van mee. Je weet zeker dat de zonnepanelen en de omvormer volgens de richtlijnen geïnstalleerd zijn. Je hebt een veilige installatie en de opbrengst is optimaal. Ook het doorvoeren van kabels wordt netjes gedaan. Je hoeft niet bang te zijn voor lekkage vanwege een ondeugdelijke installatie.

Kwaliteit van het systeem is gegarandeerd

Bij gehuurde zonnepanelen is de verhuurder verantwoordelijk voor goede werking van de installatie. De verhuurder zal dus altijd voor kwalitatief hoogstaande panelen en een topklasse omvormer kiezen. De verhuurder heeft er namelijk niets aan als de installatie ergens defect raakt. De verhuurder is dan verplicht om het defect te herstellen. Voor de consument is dit aan de andere kant een van de voordelen van huren. Mocht er onverhoopt een defect optreden, dan moet de verhuurder dit defect repareren of de defecte module vervangen.

Be the first to comment

Leave a Reply