Dura+

Het aanvragen van een energielabel voor een gebouw is van groot belang, zowel voor individuele woningen als voor commerciële gebouwen. Het energielabel geeft namelijk inzicht in de energieprestaties van het gebouw en is een waardevol instrument voor energiebesparing en duurzaamheid. Je kunt het beste een energielabel aanvragen bij een betrouwbare en gecertificeerde partner, voor Ommen en omgeving is dat bijvoorbeeld   Dura+. Bij DuraPlus weet je zeker dat je niet te veel betaalt en dat het deskundig wordt uitgevoerd.

Wat zijn de voordelen van een energielabel

Een energielabel helpt bij het identificeren van de huidige energie-efficiëntie van een woning of bedrijfspand. Het label geeft een duidelijk overzicht van de energieprestaties op basis van objectieve criteria, zoals isolatie, verwarmingssystemen, ventilatie en gebruik van duurzame energiebronnen. Met dit inzicht kunnen eigenaren en huurders de zwakke punten van het gebouw identificeren en gerichte maatregelen nemen om de energie-efficiëntie te verbeteren.

Laat je pand in waarde stijgen

Ten tweede fungeert een energielabel als een communicatiemiddel. Potentiële kopers of huurders kunnen eenvoudig zien hoe energiezuinig een gebouw is en dit vergelijken met andere opties op de markt. Een hoger energielabel, zoals een A-label, toont aan dat het gebouw energiezuinig is en lagere energiekosten met zich meebrengt. Dit kan de waarde van het vastgoed verhogen en de verkoop- of verhuurkansen verbeteren.

Draag bij aan het milieu

Het energielabel helpt ook bij het stimuleren van energiebesparende maatregelen. Door middel van het energielabel kan de overheid het bewustzijn vergroten en eigenaren aanmoedigen om te investeren in energiezuinige technologieën en renovaties. Dit draagt bij aan de wereldwijde inspanningen om klimaatverandering tegen te gaan en de overgang naar een duurzame samenleving te versnellen. Het drukt dus niet alleen de energiekosten maar verhoogt ook het comfort van het pand.

Een energielabel verplicht

In Nederland is een energielabel verplicht als de woning of het bedrijfspand wordt verkocht, verhuurd of opgeleverd. Bij het ontbreken van een definitief energielabel kan dit enorme boetes opleveren. In sommige gevallen moet het energielabel zelfs zichtbaar voor bezoekers in het pand hangen. Voorkom dus een boete en zorg dat je een geldig energielabel hebt. Bij Dura+ kun je binnen een korte tijd een energielabel aanvragen.

Energie en verduurzaming experts

DuraPlus is een onafhankelijk energieadvies bureau dat je op verschillende vlakken kan helpen met het verduurzamen van het pand. Zo zijn ze gecertificeerd om BENG-berekeningen te maken, ze kunnen een duurzaamheidsscan uitvoeren of maatwerk advies geven. Daarnaast kunnen ze kijken of ze de kosten van eventuele aanpassingen kunnen drukken. Panden met een beter energielabel komen namelijk vaak in aanmerking voor subsidies, belastingvoordelen of financiële stimuleringsregelingen. Ook dit kunnen ze voor je uitzoeken.

 

Be the first to comment

Leave a Reply