Dit is waarom jij een spa moet aanschaffen

spa

Misschien zie je ze steeds vaker op het internet voorbij komen of heeft een familielid of een kennis er al één: een spa. Een spa is de laatste jaren steeds populairder geworden en dit is allemaal niet zonder reden. Niets klinkt meer ontspannen dan na een lange dag werken of na het uitoefenen van een intensieve sport lekker in je eigen, warme spa te relaxen. Een spa biedt niet alleen oplossingen om eens lekker te ontspannen, maar is ook erg goed tegen bijvoorbeeld spierpijn of slecht slapen. In dit artikel lees je alles wat je moet weten voordat je een spa aanschaft.

Populairder

Zoals al even kort benoemd wordt de spa met de dag populairder. Ook alternatieven als een jacuzzi of een hottub is steeds meer ‘upcoming’. Het idee van zo’n warm bad komt al uit de tijd van de Vikingen. Na een lange tijd op zee te zijn geweest, was uiteraard niets lekkerder dan even ontspannen in een, destijds met hout verwarmd, bad. De hedendaagse hottubs zien er vrijwel identiek uit als de baden van de Vikingen. Het water werd dus verwarmd door middel van een houtkachel. 

De spa kent een heel andere manier van verwarmen. De spa verbruikt namelijk gewoon stroom om het water een aangename temperatuur te geven. Voordelen van de spa zijn onder andere ook de mogelijkheden tot bubbels of effectieve massagestralen. Dit zijn zaken die de hottub niet kent en nooit gekend heeft.

Kwaaltjes

Zoals reeds vermeld, kent de spa meer voordelen dan alleen een warm bad. De massagestralen in het bad zijn ontworpen zodat bepaalde klachten al snel verdwijnen. Ook is het warme water in deze baden bewezen effectief tegen onder andere slapeloosheid. Het water in zo’n spa is vaak hetzelfde als jouw ideale lichaamstemperatuur: 38 graden celsius. Wanneer jouw lichaam al op temperatuur is zal jij sneller in slaap vallen en geen last hebben van te veel kou of hitte.

Er bestaan een aantal spa’s die nog meer voordelen bieden. Als we bijvoorbeeld kijken naar de Wellis Spa, dan wordt hier ook gesproken over een zogeheten Microsilk therapie. Wanneer je lekker ligt te ontspannen in een spa, krijgt jouw huid tegelijkertijd een speciaal ontworpen zuurstof behandeling. Microbellen bedekken uw lichaam en kan leiden tot een betere circulatie en cellulaire ademhaling. Wanneer jij daadwerkelijk besluit om een spa aan te schaffen, weet je zeker dat jij binnen no time ongelooflijk ontspannen bent! 

Be the first to comment

Leave a Reply