De voordelen van een ronde eettafel

voordelen ronde eettafel

Zoekt u een nieuwe eettafel? Dan moet u allereerst kiezen welke vorm deze tafel moet hebben. Vroeger was het gebruikelijk om voor een vierkante of rechthoekige tafel te kiezen, maar we zien tegenwoordig steeds vaker ovale of ronde eettafels. Heeft u nog nooit een ronde eettafel gehad? Dan geniet deze vorm mogelijk niet uw voorkeur. Schrijf een dergelijke eettafel nooit zomaar af. Een ronde eettafel heeft namelijk behoorlijk wat voordelen. We zetten hieronder de grootste voordelen van een ronde eettafel op een rijtje.

Neemt minder ruimte in

Wanneer u een betrekkelijk kleine eethoek heeft, kan het lastig zijn om een geschikte tafel te vinden. Met een vierkante of rechthoekige tafel oogt zo’n ruimte snel vol. Bovendien is het niet altijd makkelijk om plaats te nemen aan zo´n tafel wanneer deze in een kleine ruimte staat. Kiest u voor een ronde eettafel? Dan heeft u hier geen last van. Ronde tafels nemen namelijk minder ruimte in beslag dan tafels die rechthoekig of vierkant van vorm zijn. Bovendien blijft er met een ronde eettafel genoeg ruimte over om stoelen naar achteren te schuiven. Een ronde tafel is hierdoor ideaal voor een kleine eethoek.

U haalt gezelligheid in huis

Een tweede voordeel van een ronde eettafel is dat u met zo’n tafel meer gezelligheid in huis haalt. Hoe dit komt? Doordat u aan een ronde tafel dichter bij elkaar zit dan aan een vierkante of rechthoekige tafel. Zo’n tafel is dan ook ideaal voor een gezin, maar ook voor mensen die geregeld gasten over de vloer krijgen die bijvoorbeeld een hapje komen eten. Bij een ronde eettafel zit iedereen praktisch tegenover elkaar. Hierdoor kunnen jullie gezamenlijk gesprekken voeren. Bij een vierkante of rechthoekige tafel gebeurt het regelmatig dat de andere kant van de tafel het gesprek niet meekrijgt. Hier hoeft u bij een ronde tafel niet bang voor te zijn.

Geen scherpe punten

Heeft u kleine kinderen? Dan kunnen zij zich pijnlijk bezeren wanneer zij in aanraking komen met de punt van een tafel. Indien u voor een ronde eettafel kiest, hoeft u hier niet langer bang voor te zijn. Doordat het blad van de tafel rond is, zijn er geen punten aanwezig. Ook voor uzelf is dit een stuk prettiger. U kunt uw been of een ander lichaamsdeel namelijk ook niet langer aan zo’n punt stoten. Benieuwd wat er mogelijk is op het gebied van ronde tafels? Neem dan eens een kijkje op Mokana.nl. Hier vindt u verschillende ronde eettafels. Wilt u toch liever een vierkante of een rechthoekige eettafel? Geen probleem, want Mokana biedt deze vormen eettafels eveneens aan.

Be the first to comment

Leave a Reply