De gevolgen van vocht in huis

wonen

Vocht in huis kan veel ongemakken veroorzaken, maar hebben mensen het niet door wanneer ze last hebben van een vochtprobleem. Daarom is het belangrijk om te weten waaraan dit vochtprobleem herkend kan worden, zoals vlekken op de muren en een muffe geur. Naast de beschadiging van het behang en stucwerk zijn er nog verschillende andere gevolgen van vochtproblemen in huis. In dit artikel gaan we verder in op deze gevolgen. 

Huiselijke problemen

Teveel vocht in huis zorgt dus vaak voor lelijke, afgebladderde muren, maar het kan ook andere problemen veroorzaken in huis. Een vochtig huis is namelijk vaak de oorzaak voor overlast van insecten, zoals zilvervisjes, en een was die niet snel droogt. Daarnaast kun je ook merken dat er veel condens op de ramen blijft staan. Als je bijvoorbeeld vocht in jouw kruipruimte hebt, dan kan het ook schimmels en ongedierte aantrekken. Vochtbestrijding in de kruipruimte door Alpha vochttechniek kan deze ongemakken voorkomen. Schimmels en ongedierte kunnen namelijk ook andere gevolgen meebrengen dan alleen ongemak en vuile uitstraling.

Lichamelijke problemen

Misschien zijn de lichamelijke ongemakken nog wel vervelender dan de huiselijke problemen die vocht veroorzaakt, daarnaast zijn ze ook nog eens gevaarlijker. Zoals hierboven al genoemd is, kan vocht ook de groei van schimmels veroorzaken en bevorderen. Deze schimmels hebben vaak verschillende effecten op de luchtwegen. Je kunt bijvoorbeeld keelpijn, niezen en hoesten ervaren en je kunt zelfs last krijgen van een piepende ademhaling of benauwdheid. Ook ontstekingen in de neusbijholte of longblaasjes zou kunnen ontstaan. Dit zou na een langere tijd kunnen ontwikkelen in chronische bronchitis. Vocht in huis kan ook reumatische klachten veroorzaken zoals pijnlijke gewrichten en spieren. Daarnaast kan het ook het immuunsysteem verzwakken, dat komt omdat de eerder genoemde klachten veel energie vergen van je lichaam om bestreden te worden. Klachten die ook veroorzaakt kunnen worden door vochtproblemen in huis, maar misschien minder voor de hand liggend zijn, zijn slaapproblemen en dus ook vermoeidheid en misselijkheid. Heb jij last van de klachten die hierboven genoemd zijn dan zou het dus kunnen dat er een vochtprobleem in huis is. 

Be the first to comment

Leave a Reply