Consumentenelektronica in een notendop!

Consumentenelektronica in een notendop!

Wanneer je op zoek gaat naar een nieuwe dab-radio of een lichtsysteem kom je de term consumentenelektronica ongetwijfeld meerdere keren tegen. Maar wat houdt dat nu eigenlijk in? Zoals je ziet bestaat het woord uit twee onderdelen: consumenten en elektronica. Consumenten zijn personen of huishoudens die goederen en diensten consumeren en elektronica zijn elektronische producten. Onder consumentenelektronica verstaat men dan ook wel: Elektronische producten voor mensen zoals jij en ik. Houd u nu ook van mooie elektronische producten? Lees dan snel verder! Wij hebben namelijk een aantal goede tips voor u in petto!

Witgoed

Tijdens je zoektocht naar elektronische apparaten komt u ongetwijfeld de term witgoed tegen. Alle apparaten die onder witgoed vallen zijn afhankelijk van elektriciteit. Deze apparaten waren eerder wit, vandaar de naam witgoed. Voorbeelden van witgoed zijn bijvoorbeeld: koelkasten, diepvriezers en afwasmachines. Vandaag de dag kunt u deze producten uiteraard ook in andere kleuren verkrijgen.

Bruingoed

Ook de term bruingoed wordt vaak gebruikt in de consumentenelektronica. Met bruingoed wordt geluids- en beeldelektronica aangeduid. Deze term is ontstaan als tegenhanger van witgoed en komt nog uit de tijd dat radio’s en televisietoestellen door de bruine kast waar ze in stonden, bruin van kleur waren. Bij bruingoed kunt u dus denken aan televisie’s en platenspelers, maar ook aan een DAB radio.

MaxiAxi

Voor al uw licht- en geluidselektronica raden we je MaxiAxi aan. MaxiAxi is al sinds 2009 hét adres voor betaalbare consumentenelektronica en is gespecialiseerd in licht- en geluidsproducten. Ook hebben ze een groot aanbod aan ‘tweede keus’ artikelen. Deze artikelen zijn ooit geretourneerd, maar verkeren nog in topstaat en vallen onder volledige garantie. Daarnaast is verzending en retournering helemaal gratis en helpt de klantenservice je graag als u nog vragen hebt.

Benieuwd?

Nu je weet wat de meest belangrijke vaktermen uit de elektronica wereld betekenen kun je opzoek naar jouw nieuwe witgoed of bruingoed. Wil je meer informatie over licht- en geluidselektronica? Neem dan een kijkje op de websit van MaxiAxi. Hier vind u hun uitgebreide assortiment en meer uitleg per product. Heb je nog vragen? Neem dan contact op met een van de specialisten van MaxiAxi, zij helpen je namelijk graag verder!

Be the first to comment

Leave a Reply