Breng een antislip strip aan voor een veilige situatie op de trap

Antislip

Bijna iedereen heeft wel een trap in huis en in de meeste Nederlandse huizen bevinden zich de slaapkamers dan ook op de eerste verdieping en het leefgedeelte op de begane grond. Door deze inrichting is de trap een van de meest belopen gebieden in huis. Vanwege alleen al die reden is het best verwonderlijk dat de trap zo weinig aandacht krijgt bij bijvoorbeeld de inrichting van het interieur.

Een van de belangrijkste onderdelen wanneer het aankomt op de trap, is de veiligheid. Uiteraard zijn de meeste trappen voorzien van een leuning waaraan je je kan vasthouden. Naast de leuning, is het ook belangrijk dat er voldoende grip op de trap aanwezig is om uitglijden te voorkomen. Deze grip kan op een eenvoudige wijze worden aangebracht door middel van een anti slip strip van rubber.

Zorg voor een veilige situatie voor kinderen

Vooral veel gezinnen met kinderen weten dat de trap best gevaarlijk kan zijn. In sommige huizen is de trap zelfs een grote speeltuin en maken de kinderen er een sport van om zo snel mogelijk van boven naar beneden te gaan.

Een val van de trap kan ontzettend nare gevolgen hebben. Door te kiezen voor een antislip strip zoals die van AntiSlipRubberTape is het glijden over de hoeken van de tredes niet meer mogelijk en word je automatisch al afgeremd. Voor de kinderen wordt er dan ook een veilige situatie gecreƫerd met deze speciale tape. Een bijkomend voordeel aan het gebruik van deze strips, is dat deze niet alleen goed is voor de veiligheid, maar ook de lak en de verf op de trap beschermt.

Makkelijk zelf te installeren strips beschermen de trap

Steeds minder mensen kiezen voor een beklede trap met vloerbedekking, omdat deze zeer snel vies wordt en niet lang mooi blijft door de slijtage. Een gelakte houten trap ziet er in veel gevallen vaak prachtig uit, maar kan soms glad zijn.

Door de rubberen antislip strip aan te brengen op de trap voorkom je de gladheid en wordt er bovendien door het dikke rubber, demping geboden op de trap wat het geluid minder hard maakt wanneer iemand de trap op of afkomt. De strips zijn zeer eenvoudig zelf aan te brengen en makkelijk te bevestigingen via de zelfklevende lijm. De strips zijn makkelijk op maat te knippen en verkrijgbaar in diverse kleuren, waardoor je ook het design zelf kan afstemmen met de rest van de inrichting en kleurcombinatie van het trappenhuis.

Be the first to comment

Leave a Reply