4 tips voor een tuin makeover die niet teveel kost

4 tips voor een tuin makeover die niet teveel kost

In de zomer zitten wij veel liever in de tuin dan in een bedompte woonkamer. Jij ook? Dan weet je ongetwijfeld hoe belangrijk het is om aandacht te besteden aan de looks van je tuin. Maar je hebt natuurlijk niet altijd een enorm budget om de hele tuin aan te pakken. Wist je dat je ook met een klein budget een heel eind komt? Wij delen graag onze 4 beste tips. Ga op zoek naar een tweedehands kleed, een goede kunstgras aanbieding of struin de kringloop af naar leuke accessoires. Want ook met een klein budget kun je gaan voor een groots resultaat!

1. Fris de vloer op met een mooi kleed

Wist je dat je ook buiten kunt genieten van een goed vloerkleed? Buitenkleden zijn speciaal bedoeld om in de tuin van te kunnen genieten. Het is vaak kostbaar om je terras opnieuw te laten betegelen, maar een buitenkleed is er voor ieder budget. Ze zijn er in allerlei kleuren en formaten. Zo weet je zeker dat er eentje is die bij je tuin past! 

2. Je tuinset vernieuwen

Een volledig nieuwe tuinset kost behoorlijk wat geld. Maar je kunt voor een klein prijsje wel zorgen voor een hele nieuwe look van je huidige set! Je kunt bijvoorbeeld nieuwe kussens aanschaffen voor in je set, de tafel schilderen of behandelen of één extra meubel aanschaffen zoals een hangmat, ligstoel of hangstoel. 

3. Mooi groen gras

Als je het geprobeerd hebt, dan weet je hoe moeilijk het kan zijn om je grasveld goed te onderhouden en daadwerkelijk mooi groen te houden! Gelukkig is dat heel makkelijk op te lossen. Kunstgras is tegenwoordig bijna niet meer van echt te onderscheiden – we zijn de ruwe, felgekleurde matten inmiddels ver voorbij. En het is tegenwoordig ook lang niet meer zo duur – wist je dat kunstgras kopen goedkoop kan zijn? Echte grasmatten kosten een hoop geld, maar met goedkoop kunstgras geniet je het hele jaar door van een prachtig groen uitzicht.

4. Aan de slag met sfeermakers

Je maakt je tuin echt helemaal af door aan de slag te gaan met decoratie. Denk aan een vrolijk lichtsnoer, hanglampen, mooie bloempotten en leuke kussens op je tuinset. En is er iets fijners dan in de tuin kunnen genieten van een warm vuurtje dat je zelf stookt in de vuurkorf? Met een dekentje op de bank kun je zo al heerlijk vroeg genieten van jouw tuin en lange avonden in de buitenlucht. 

Budgettips

Je tuin een makeover geven hoeft dus helemaal niet veel te kosten. En als je een beetje creatief omgaat met je budget, dan kun je een hoop doen met weinig geld. Struin bijvoorbeeld tweedehandswinkels zoals de kringloop af, speur online naar goede aanbiedingen en ga via Marktplaats op zoek. Zo vind je ongetwijfeld pareltjes voor een habbekrats!
Ben je benieuwd naar meer ideeën? Bekijk ze hier!

 

Be the first to comment

Leave a Reply