3 tips voor het inrichten van een fijne kinderkamer

3 tips voor het inrichten van een fijne kinderkamer

Als je gaat beginnen met het inrichten van een kinderkamer, zal je wellicht versteld staan van alle verschillende mogelijkheden en stijlen. Vandaag de dag is er enorm veel mogelijk. Of je nu kiest voor een stoere en moderne kinderkamer of een kamer in het teken van zijn of haar favoriete televisieserie. Werkelijk alles is mogelijk! Natuurlijk wil je het wel betaalbaar houden en vind je het prettig om een kamer voor de lange termijn te realiseren. Daarom is het wel belangrijk om met enkele aandachtspunten rekening te houden. Maak er daarom ook even goed de tijd voor en maak gebruik van de volgende 3 handige tips bij het inrichten van een fijne kinderkamer.

1.    Creëer een tijdloze ruimte

Het is natuurlijk prachtig om de kinderkamer in een felle kleur te schilderen of een behangetje van een favoriete televisieserie te gebruiken. Bedenk echter wel dat kinderen enorm snel op dingen uitgekeken kunnen zijn. Om te voorkomen dat je straks ieder half jaar een geheel nieuwe make-over moet doen, adviseren wij dan ook om voor een zo neutraal mogelijke basis te kiezen. Uiteraard kun je het geheel wel wat opvrolijken met leuke accessoires.

Houd tevens rekening met de leeftijd van het kind. Een gaming pc kopen voor een pre-tiener is natuurlijk een geweldig idee. Een groter plezier kan je hem of haar niet doen. Voor een kleuter is dit natuurlijk een minder slimme keuze. Houd daarom niet alleen rekening met de situatie nu, maar ook die over enkele jaren. Kinderen groeien immers veel te snel, net als hun interesses en hobby’s!

2.    Koop tweedehands

Natuurlijk wil je je kind het allerbeste geven. Dit betekent echter niet dat je enorm veel geld aan nieuwe meubels en accessoires moet uitgeven. Ook tweedehands is er enorm veel te vinden. Bovendien zijn deze meubels meestal zeer eenvoudig op te knappen. Even opschuren en een likje verf is vaak al voldoende om deze weer in optimale conditie te krijgen. Zo houd je geld over voor andere essentials. Denk bijvoorbeeld aan de aanschaf van een gaming pc of het creëren van een leuk speelhoekje.

3.    De juiste verlichting


De juiste verlichting is van essentieel belang voor de sfeer in iedere ruimte. Daarnaast is het ook nog eens ontzettend praktisch. Investeer daarom voldoende tijd in het kopen van nieuwe verlichting. Denk niet alleen aan algemene verlichting, maar kies ook voor voldoende sfeerlampen. Maak daarom een efficiënt lichtplan, zodat de ruimte op de juiste manier wordt verlicht. Veel kinderen vinden het prettig om een nachtlampje te hebben. Als ouder is het ook fijn om over een klein lampje te beschikken als je kind je midden in de nacht wekt, maar je niet direct de grote lamp aan wil zetten. Zoutlampen zijn hier uitermate geschikt voor. Deze zijn erg rustgevend voor de ogen en voorkomen dat je kind direct weer helemaal wakker is. De lampen zijn overigens ook geschikt voor kinderen die veel achter de pc zitten. Zoutlampen geven de ogen dan de rust die ze nodig hebben

Be the first to comment

Leave a Reply