3 populaire hangplanten

3 populaire hangplanten

Meestal zet je een kamerplantje in een mooie pot op een vensterbank, of op een bijzettafeltje in de hoek van de kamer. Maar je kan nog zoveel meer met planten! Je kan bijvoorbeeld een super speelse uitstraling creëren door een paar hangplanten aan het interieur toe te voegen. Zo heb je wat extra groen in huis op een originele maar sierlijke manier. Hangplanten zet je in een pot met een ophangsysteem, waardoor je ze aan balken of haken aan het plafond kan hangen. Wil jij ook een mooie hangplant als accessoires in bijvoorbeeld de woonkamer? Laat je dan inspireren door deze populaire hangplanten.

Philodendron Scandens

Met zijn donkergroene, hartvormige bladeren is deze plant een echte eyecatcher in de kamer waar hij hangt. De slierten van deze Philodendron kunnen naar beneden hangen, maar je kunt ze ook omhoog laten klimmen. Om dit te kunnen hebben ze wel houvast nodig van bijvoorbeeld een houten rekje. Als je de slierten te lang vindt worden kun je eenvoudig uitlopers een gedeelte terugknippen.

Chinees lantaarnplantje

Een van de meest populaire kamerplanten is het Chinese lantaarnplantje. Deze plant heeft lange sliertige stengels met kleine blaadjes. Deze blaadjes zijn halfrond en kunnen groen en paars van kleur zijn. Geef dit unieke plantje genoeg licht en niet te veel water en hij zal ook nog een prachtige wit/paarse bloemetjes gaan bloeien

Erwtenplant

De Erwtenplant wordt ook wel eens de ‘string of pearls’ genoemd. Dit komt omdat de bladeren van deze hangplant niet alleen op erwten lijken, maar ook op groene parels. Deze plant is een vetplant, wat betekent dat ze water vasthouden in de stengels en bladeren. Dit zorgt ervoor dat de plant makkelijk te verzorgen is. Dus ook zonder groene vingers, kan de Erwtenplant het ongetwijfeld goed doen in jouw handen. Geef hem wel genoeg licht, bij veel licht kan het zelfs zijn dat de erwten rood worden. 

Be the first to comment

Leave a Reply