10 Tips om insecten uit je huis te houden

Plisse

Manieren om insecten uit uw huis te houden. De minuut dat het weer begint op te warmen, beginnen insecten te bewegen. Helaas komen ze vaak in onze huizen! Het team van Jeremy Pest Control heeft deze tips samengesteld om insecten buiten te houden.

Begin buiten waar de insecten leven

De insecten zullen zelfs de kleinste gaten vinden om uw huis binnen te gaan. Zoek uit en verzegel alle mogelijke ingangspunten. Het verzegelen van vensters en deurkaders is de beste plaats om te beginnen:

Voeg afdichting toe aan het deurkozijn

Weerstrippen is goedkoop, gemakkelijk te installeren en houdt insecten tegen langs de zijkanten of bovenkant van de deur. Gebruik een transparante kit om de verbinding tussen het deurkozijn en de muur af te dichten en ook langs de onderkant van het kozijn.

Installeer een deurveger

Een deurveger blokkeert het gat tussen de onderkant van uw deur en de grond. U kunt er een kopen bij elke bouwmarkt, en voor een supergemakkelijke oplossing koopt u het soort dat eenvoudig op de deur wordt geplakt met een plakstrip – boren is niet nodig.

Vergeet de horren en hordeuren niet

Insecten kunnen ook binnensluipen door gaten of scheuren in uw bestaande horren. Controleer op schade en repareer of vervang alle gaten, scheuren of losse horren.

Tip: www.plissehordeurenwebshop.nl/plisse-hordeur-op-maat/ 

Onderzoek de buitenkant van uw huis

U zou bij alle plaatsen verrast zijn de insecten buiten uw huis kunnen vinden dat hen recht binnen leidt. Omdat zij klein zijn, zelfs de kleinste ruimten toestaan toegang. Zorg ervoor om deze gebieden te onderzoeken:

Controleer Uw Pijpen, Openingen, & Telefoonlijnen

Water-, gas-, elektriciteits- of aircobuizen kunnen zich op de grond of langs de daklijn bevinden. Volg de kabel- en telefoonlijnen vanaf de buitenmasten om te zien waar ze uw huis binnenkomen. Vergeet niet te kijken rond buitenkranen, stopcontacten en drogeropeningen. Vul kleinere kieren of scheuren met siliconenkit. Voor grotere openingen kunt u uitkijken naar uitzetbaar polyurethaanschuim.

Controleer op schade

Kijk uit naar beschadigde of ontbrekende delen van de bevelsiding, scheuren in funderingen, loszittende of afbrokkelende bakstenen en verrot hout. Gebruik mortel of cement om funderingen te herstellen. Verwijder beschadigde bakstenen en voeg nieuwe toe, vul de voegen met mortel. Vervang rottend hout of versieringen, en repareer of vervang beschadigde delen van bevelsiding of gevelbekleding. Let op de daklijn, waar gaten of gaten in het boeiboord of het dakbeschot perfecte plaatsen zijn voor bijen en wespen om nesten te bouwen.  

Controleer op mogelijke problemen met de landschapsarchitectuur

Probeer verdwaalde takken van bomen en struiken weg te houden van uw muren, zodat insecten niet de natuurlijke overgang maken van hun huis naar het uwe. Ontruim de rommel in uw huis

Breng een paar notulen per week door opruimend stapels kranten, tijdschriften, of dozen die op uw vloeren kunnen zitten. Ook, verwijder stapels van kleding van uw vloeren. Leg kleding in manden in uw wasruimte. Insecten zoals kakkerlakken, spinnen, zilvervisjes en stinkwantsen houden van donkere schuilplaatsen en kakkerlakken houden vooral van de geur van papier of karton.

Sluit het insectenbuffet in uw keuken

Voedsel is één van de belangrijkste dingen die insecten binnen uw huis aantrekt. Houd voedsel in verzegelde containers of in de ijskast. Zelfs zakjes met dierenvoer en schalen met dierenvoer kunnen beestjes aantrekken, dus bewaar dierenvoer in een afgesloten bakje en houd etensbakjes zo schoon mogelijk. Veeg uw aanrechten schoon met azijn (azijn verwijdert geursporen die door insecten zoals mieren worden achtergelaten), zet vuile vaat in uw vaatwasser, veeg uw vloeren, dweil eventueel gemorst voedsel op, berg voedsel op en leeg uw vuilnis indien nodig.

Houd dingen droog

Vocht trekt zeker insecten aan. Natte ruimtes dienen als broedplaats en als drinkfontein voor insecten. Vocht kan kakkerlakken, spinnen en zelfs muizen aantrekken. Gootstenen gevuld met vuile vaat en stilstaand water zijn voor de hand liggende plaatsen, maar vergeet niet over leidingen onder de gootsteen of in de badkamer die kunnen lekken. Plaatsen zoals kelders en zolders kunnen vochtig zijn. Als u overmatig vocht in deze ruimtes aantreft, overweeg dan een ontvochtiger.

Zet lijmvallen uit voor kruipende insecten

Lijm vallen zijn een eenvoudige manier om kruipende insecten te elimineren. Zij werken vooral goed in moeilijk te bereiken plaatsen zoals achter ijskasten en grote stukken van meubilair, in provisiekamers, en kasten. Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en betaalbaar.

Be the first to comment

Leave a Reply