Zo creëer je een vintage uitstraling voor je interieur

De inrichting van je woning is bepalend voor de sfeer die er hangt. Veel mensen gaan voor modern, maar denk ook eens na over een vintage inrichting. Met elementen in een retro stijl creëer je een gezellig en uniek huis. Echte vintage producten zijn oud, maar nog wel heel mooi. Ze zijn in een tijd gemaakt dat producten nog met zorg en aandacht geproduceerd werden. Ze zijn lang houdbaar en staan nog steeds prachtig in je huis. Je hebt ook meubels of lampen die nu in de fabriek worden gemaakt, maar wel een vintage uitstraling hebben. Je kan echt en ‘modern’ vintage prima met elkaar mixen voor een leuke look in je huis.

Wat is vintage?

Vintage betekent dat je alles inricht in een oude stijl en daarbij gebruik maakt van echte oude producten uit de twintigste eeuw. Je kan natuurlijk een beetje vals spelen en ook wat moderne spullen met een retro look aanschaffen. Veel vintage meubels zijn van hout gecombineerd met stof en patronen. Andere echte vintage materialen zijn rotan, ribstof en keramiek. Qua kleuren moet je denken aan oranje, okergeel en groen. Een bloemen- of ruitpatroon geeft ook al snel een vintage gevoel. 

Ga voor vintage lampen 

Om je interieur helemaal af te maken moet je zeker een vintage hanglamp kopen. Een goede hanglamp maakt je kamer echt af. Het is een echte eyecatcher binnen de ruimte waar hij hangt. Als je verder al je meubels al in vintagewinkels heb gekocht zal deze lamp dit plaatje helemaal afmaken. Heb je juist een moderne inrichting? Dan kan een vintage lamp alsnog heel goed werken. Het heeft een verfrissend effect als je binnen een bepaalde stijl juist voor een paar afwijkende elementen gaat. 

Bezoek de kringloopwinkel

De leukste vintage meubels vind je in de kringloopwinkel. Daar koop je echte vintage spullen! In bijna elke stad is wel een kringloopwinkel te vinden. In eerste instantie vind je al die ‘oude troep’ misschien niets, maar als je goed rondkijkt kom je echt pareltjes tegen. Een echte jaren ’60 stoel van rotan, een unieke kast met ingelegde panelen uit de jaren ’30, en een keramieken lamp uit de jaren ’50. Je kan het allemaal vinden in een goede kringloopwinkel. Je kan de echte vintage altijd aanvullen met retro spullen die alleen een vintage look hebben. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply