Wel of geen kunstgras in je tuin?

Tuin

Veel mensen staan bij de inrichting van hun tuin voor de keuze: gaan we voor echt gras of kiezen we voor kunstgras? Kunstgras is geen echt gras, het ruikt er niet naar en het voelt ook anders aan. Maar toch is kunstgras door de jaren heen steeds ‘beter’ geworden en kunstgras wint dan ook steeds meer aan populariteit in tuinen. Ook voetballend, tennissend, hockeyend en korfballend Nederland kan niet meer zonder kunstgras. Sportclubs profiteren van de voordelen die kunstgras biedt!

In deze blog geven we je een aantal redenen waarom je voor kunstgras zou kunnen kiezen in jouw tuin.

  1. Je hoeft niet te maaien

Kunstgras is onderhoudsarm. Bij echt gras moet je zeker twee wekelijks grasmaaien. Dat hoeft bij kunstgras niet. Dat scheelt flink wat tijd.

  1. Je hoeft niet te sproeien

Zeker in tijden van droogte sproeien we er wat af met zijn allen. Zoveel zelfs dat in bepaalde periodes wordt verboden om te sproeien omdat het water opraakt. Als je kunstgras hebt, hoef je niet te sproeien. Dat bespaart je werk en je bespaart ook water!

  1. Het wordt steeds beter én mooier

Kunstgras begint in alle opzichten steeds meer te lijken op echt gras. Als je kiest voor goed kunstgras dan is het bijna niet meer te onderscheiden van echt gras. Het voelt nog wel iets anders aan, maar de ‘look’ van kunstgras is steeds natuurlijker!

  1. De prijs


Waar kunstgras vroeger nog erg aan de prijs was, zijn deze prijzen door de loop der jaren heen flink gedaald. Kunstgras is goed betaalbaar, zeker in de wetenschap dat je geen onderhoudskosten maakt die je bij echt gras wel hebt. Op de lange termijn is kunstgras goedkoper dan echt gras. Dat is dan ook reden voor veel mensen om voor kunstgras te kiezen.

De keuze voor echt gras of kunstgras blijft natuurlijk een persoonlijke keuze, maar hopelijk hebben wij je middels deze blog een beeld kunnen geven van de redenen waarom je voor kunstgras kunt kiezen. 

Bron: www.silicanova.nl

Be the first to comment

Leave a Reply