Wat kost een lift in huis?

Lift in huis

Wanneer je moeite hebt met traplopen, dan heb je twee verschillende opties. Zo kun je kiezen voor een huislift of een traplift. Beide liften hebben natuurlijk zo hun voor- en ook nadelen. Maar wat zijn nu de verschillen tussen deze beide liften en niet geheel onbelangrijk, wat zijn de kosten van het laten plaatsen van een lift in huis. Je kunt je namelijk wel voorstellen dat gezien de hele techniek die hierachter zit, een flink prijskaartje aan het laten plaatsen van een lift hangt. Hoeveel dit is, vertellen we je in dit artikel.

 

Wat is een huislift?

De eerste mogelijkheid als het gaat om het laten plaatsen van een lift in je huis, is de huislift. Dit is een normale personenlift, die je ook kent wanneer je in een flat of parkeergarage bent. Ondanks dat een lift in huis natuurlijk niet zo groot is, als een lift in een flat of kantoor, dient er toch het nodig te worden verbouwd in je huis. De lift in huis prijs kan daarom dus ook al snel oplopen tot wel enkele tienduizenden euro’s. De daadwerkelijke kosten zijn afhankelijk van een aantal verschillende factoren. Zo is de grote van de lift bepalend voor de prijs, maar ook of de lift tot de 2e of alleen de 1e verdieping moet kunnen komen. De huislift is bijvoorbeeld voor mensen met een rolstoel een absolute uitkomst. Zo kunnen ze namelijk tot in lengte van jaren thuis blijven wonen en hoeven ze niet te verhuizen naar bijvoorbeeld een aanleunwoning.

 

Wat is een traplift?

De andere lift, die overigens een stuk populairder is, is de traplift. De voornaamste reden dat mensen hiervoor kiezen, is natuurlijk omwille van de prijs. Toch neemt dat niet weg dat ook de traplift ontzettend handig is. Zo is het traplopen namelijk voorgoed verleden tijd en kun je rustig op de stoel gaan zitten en wordt je met een speciaal liftsysteem naar de eerste verdieping gebracht. Het enige nadeel wat deze traplift wel heeft, is dat je geen rollator of rolstoel mee kunt nemen naar boven.

 

Welke lift kies je?

De uiteindelijke keuze voor welke lift je gaat, is natuurlijk volledig aan jezelf. Wel is het goed te weten dat de kosten voor beide liften natuurlijk wel voor eigen rekening zijn. Het is dan ook niet vreemd dat de meeste mensen kiezen voor een traplift. Met een verschil van zo’n 10.000 euro, is de keuze voor de meeste mensen al vrij snel gemaakt. Heb jij nu een wat rianter budget, dan is een huislift zeker het overwegen waard.

Be the first to comment

Leave a Reply