Waar moet een goed bed aan voldoen?

BEdder.nl

Je kent het misschien wel. Na een nachtje slecht slapen, voel je je de volgende dag niet zo geweldig. Slaap heeft een grote invloed op je gezondheid en hoe je je voelt. Niet voor niets dat er zoveel aandacht wordt besteed aan het kiezen van een goed bed.

Waar moet je aan denken als je op zoek gaat naar een bed? Welke mogelijkheden zijn er? En wat past bij jouw situatie? We zetten even wat zaken op een rijtje.

Waaruit bestaat een bed?

Een bedframe of ledikant is de constructie van het bed, de ombouw dus. Meestal is deze van hout. Dan krijg je een bedbodem, dat is het gedeelte waar het matras op ligt. Dit kan een lattenbodem zijn, maar steeds vaker kiezen mensen voor een boxspring (een houten omkisting met metalen veren). Vervolgens krijg je het matras en eventueel daar nog overheen een topmatras. 

Eisen voor een goed bed

Wat een perfect bed precies is, dat is voor iedereen weer anders. We zijn allemaal verschillend en onze smaken ook.

de hoogte van het bed – Een bed moet de juiste hoogte hebben. Een laag bed laat de slaapkamer wat groter lijken, een hoog bed juist wat kleiner. Belangrijker is echter het gemak. Een wat hoger bed is gemakkelijk om in en uit te stappen en is bovendien gemakkelijker op te maken. Een boxspring is bijvoorbeeld vaak wat hoger dan een traditioneel bedframe.

het matras en de bodem – Het matras bepaalt voor een groot deel het comfort van je bed. Matrassen verschillen onderling behoorlijk in dikte en formaat. Maar ook het binnenwerk is voor elk matras weer anders. Zo zijn er binnenveringsmatrassen, latexmatrassen en koudschuim matrassen.

Een matras kan niet zonder beddenbodem. De bodem zorgt voor de schokabsorptie en voor het luchten van het matras. 

groot of klein bed – Een groot bed ligt natuurlijk wel lekker. Maar dat wil niet zeggen dat het past in elke slaapkamer. Je moet ook rekening houden het formaat van de ruimte, hoe de deur opengaat en of er stopcontacten of lichtschakelaars op de plek zitten.  

Laat je goed informeren

Een bed koop je waarschijnlijk maar een paar keer in je leven. Logisch dat je niet alles van af weet. Laat je daarom goed adviseren bij een beddenspeciaalzaak. Daar kun je zien wat precies de verschillen tussen de bedden zijn. Een adviseur helpt je bovendien met het in kaart brengen van je wensen. Hij weet precies waar je op moet letten en wat voor jou geschikte modellen zijn.

Bron: https://bedder.nl

Be the first to comment

Leave a Reply