Vinden van het juiste hoofdkussen

Vinden van het juiste hoofdkussen

We besteden meer tijd in bed dan we ons soms realiseren. Aan je lichaam kan je vaak merken wanneer je niet goed hebt gelegen tijdens je slaap. Je hebt dan vaak spierpijn of last van je nek of rug. Zo merk je maar weer hoe belangrijk het is om een juiste matras en de juiste kussens op je bed te hebben. Er zijn echter zo veel soorten matrassen en kussens, dus hoe weet je dan welke de beste is? Hieronder volgen een aantal tips om de zoektocht naar het perfecte matras en de perfecte kussens hopelijk wat makkelijker te maken.

Matrassen

Als het om matrassen gaat, zijn er veel verschillende varianten. Zo heb je matrassen met pocketvering, koudschuim, traagschuim, PU schuim, PE-schuim of comfortschuim. Maar ook matrassen van latex, gel, vezels of bonellvering, extra koele matrassen en een waterbed behoren tot de opties. De meeste matrassen worden gevuld met een combinatie van de net genoemde materialen, omdat matrassen vaak uit meerdere lagen bestaan.

Een matras van pocketveren is erg gunstig voor mensen die extra ondersteuning nodig hebben voor bepaalde delen van het lichaam. Bepaalde gebieden kunnen extra worden ondersteund door verschillende diktes van het staaldraad, verschillende aantallen windingen en verschillende hoogtes van de veren te gebruiken.

Traagschuim is een materiaal dat reageert op iemands lichaamswarmte, waardoor het zich vormt naar de contouren van je lichaam. Vezels zorgen ervoor dat een matras goed wordt geventileerd. Latex is dan weer een erg soepel materiaal, dat comfortabel aanvoelt op het lichaam. 

Kussens

Als we kijken naar hoofdkussens, zien we dat een latex kussen ook steeds populairder wordt. Een latex kussen zorgt voor een optimale ondersteuning gedurende de hele nacht. Als je op zoek bent naar een kussen dat zich vormt naar de contouren van je nek en hoofd, is een latex kussen het juiste voor jou. Een latex kussen is niet druk- of temperatuurgevoelig en de vulling kan zich daarnaast niet verplaatsen tijdens het slapen.

Een bekend merk onder de kussens is Silvana. Het merk Silvana is voornamelijk bekend geworden door de Silvana Support kussens. Je hebt hier verschillende varianten van. Zo is er bijvoorbeeld de Silvana Support Larimar, de stevigste variant uit deze collectie. Dit kussen is voornamelijk geschikt voor mensen met een stevig matras. Daarnaast is de Saphir ook een bekende variant. Dit kussen is de één na zachtste uit de collectie en is vooral geschikt voor mensen die op een zacht matras slapen en voor mensen die op hun buik slapen.

Be the first to comment

Leave a Reply