Vergeet bij het schoonmaken zeker niet de buitenkant van je woning

De buitenkant van je woning is vaak het eerste wat mensen zien wanneer ze naar je huis kijken. Het is dan ook belangrijk om ervoor te zorgen dat de buitenkant van je woning er goed onderhouden en schoon uitziet. Hier zijn een paar belangrijke zaken waar je aan moet denken als je de buitenkant van je woning schoonmaakt. Wil je niet zelf aan de slag? De schoonmakers van schoonmaakbedrijf TopCleaners nemen dit graag uit handen.

 

Let op de veiligheid

Veiligheid is altijd de eerste prioriteit bij het schoonmaken van de buitenkant van je woning. Als je bijvoorbeeld op een ladder moet staan om de ramen op de tweede verdieping te wassen, zorg er dan voor dat de ladder stabiel staat en dat er iemand in de buurt is om je te helpen.

Andere materialen dan voor binnen

De materialen van de buitenkant van je woning zijn belangrijk om rekening mee te houden tijdens het schoonmaken. Een houten gevelbekleding kan bijvoorbeeld niet tegen agressieve schoonmaakmiddelen en een hogedrukreiniger. Het is daarom belangrijk om te weten welke materialen er zijn gebruikt bij de bouw van je woning en welke schoonmaakmiddelen en technieken daarbij passen.

Bekijk het soort vuil 

Het soort vuil op de buitenkant van je woning bepaalt ook welke schoonmaakmethode het beste werkt. Als er bijvoorbeeld veel groene aanslag op de gevel zit, dan kun je dit het beste schoonmaken met een speciaal reinigingsmiddel. Voor vogelpoep kun je het beste warm water en zeep gebruiken.

Let op de waterafvoer

Bij het schoonmaken van de buitenkant van je woning moet je ook rekening houden met de waterafvoer. Als je bijvoorbeeld de gevel schoonmaakt met een hogedrukreiniger, dan kan er veel water vrijkomen. Zorg er daarom voor dat de regenpijp niet verstopt zit en dat het water goed weg kan lopen.

 

Vergeet het onderhoud niet

Het schoonmaken van de buitenkant van je woning is ook een goed moment om het onderhoud van de woning te checken. Controleer bijvoorbeeld of er geen beschadigingen zijn aan de gevelbekleding en of de dakpannen nog goed liggen. Door regelmatig te controleren en eventuele gebreken op tijd te herstellen, voorkom je grotere problemen op de lange termijn.

Planning

Tot slot is het handig om een planning te maken voor het schoonmaken van de buitenkant van je woning zoals gevelreiniging. Zo voorkom je dat je het werk moet onderbreken omdat je bijvoorbeeld nog een bezoek hebt gepland of omdat het gaat regenen. Door een goede planning te maken, kun je het werk in één keer goed doen.

 

Al met al is het schoonmaken van de buitenkant van je woning dus meer dan alleen even een sopje halen. Door rekening te houden met de bovenstaande zaken kun je ervoor zorgen dat je woning er goed onderhouden en schoon uitziet en dat eventuele problemen op tijd worden opgelost.

Be the first to comment

Leave a Reply