Trampoline zonder net aanschaffen? Dit is wat je moet weten

Interesse in een trampoline zonder net? Dat is leuk, maar steeds minder trampolines worden verkocht zonder net. Het is namelijk zo dat vandaag de dag alleen nog maar groundlevel trampolines mogen worden verkocht zonder een net. Wil je toch een trampoline zonder net neerzetten in je tuin dan moet je verplicht val dempende ondergrond rondom plaatsen. Eenvoudig gezegd is een trampoline met net een stuk veiliger dan zonder net en er gebeuren veel minder ongelukken.

Een trampoline zonder net kopen

Het is waar dat een trampoline zonder net verschillende voordelen heeft. Toch kleven er ook genoeg nadelen aan. Belangrijk om te weten is dat alleen groundlevel trampolines zonder net verkocht mogen worden. Je bent overigens als koper wel verantwoordelijk dat je rondom een val dempende ondergrond plaatst. Qua ondergrond kun je denken aan bijvoorbeeld gras, rubberen tegels of houtsnippers. Sinds 1 januari 2021 mogen winkels geen trampolines op poten en inground trampolines verkopen zonder een veiligheidsnet. Alles om het trampoline springen zo veilig mogelijk te houden en ongelukken te beperken. 

Dit zijn de voordelen van een trampoline zonder net

Ten eerste is een trampoline met een net een lelijk aanzicht. Het speeltoestel met een net wordt al snel twee keer zo hoog en het ziet er niet uit. Met een veiligheidsnet zul je merken dat je het aanzicht van je mooie tuin behoorlijk aantast. Dit is meteen één van de voordelen van een trampoline zonder net, want dat ziet er strak en netjes uit. Naast het uiterlijk is een ander voordeel van een trampoline zonder veiligheidsnet dat je de trampoline heel eenvoudig kunt betreden. Heeft je trampoline een net dan moet je klimmen en moeilijk doen om op het springoppervlak te komen.

Nadelen van een trampoline zonder een veiligheidsnet

Het grote nadeel is natuurlijk dat een trampoline zonder een veiligheidsnet heel onveilig is. Er zijn in het verleden veel ongelukken gebeurd, vandaar dat de overheid winkels verplicht heeft om trampolines met een veiligheidsnet te verkopen. Naast dat veiligheid een belangrijk nadeel is van een trampoline zonder veiligheidsnet is ook dat zo’n trampoline meer ruimte in beslag neemt. Want wil je een trampoline zonder een net dan moet je val dempend ondergrond rondom verwerken. Daardoor ben je meer oppervlak en ruimte kwijt. Toch wel iets waar je rekening mee moet houden. Dat geldt met name als je een wat kleinere tuin hebt.

Be the first to comment

Leave a Reply