Tips om je slaapkamer een nieuwe look te geven

huis

Wil je de slaapkamer stevig onder handen nemen en de looks van je slaapkamer veranderen? Dit kan op verschillende manieren. Het kan zijn dat je smaak is veranderd of dat je naar een aantal jaar bent uitgekeken op je huidige slaapkamer. In dit artikel lees je tips om je kamer eenvoudig te veranderen!

Verplaats je bed

Door je bed te verplaatsen krijgt je slaapkamer al een andere look en uitstraling. Door bijvoorbeeld je kledingkast en de kleding kast te verplaatsen veranderd er al veel, en bovendien kost dit niets.

Nieuw kleurtje

Door de basiskleuren in de slaapkamer te veranderen zorg je voor een grondige make-over. Dit kan door het behang te vervangen of door de muren opnieuw te schilderen. Door te kiezen voor een lichtere kleur lijkt je slaapkamer namelijk een stuk groter.

Verlichting

Door led strips langs de muurranden of plafondranden te plaatsen creëer je een sfeervolle slaapkamer. Deze led strips reageren op beweging of kunnen via een schakelaar aan of uitgezet worden. Ook kan raamdecoratie verschil maken, in plaats van gordijnen die zorgen voor een donkere kamer. Ik heb vorig jaar bij veranderen van mijn eigenslaapkamer gekozen voor houten jaloezieën die ik op maat heb laten maken bij Raamdecoratie Enschede

Woonaccessoires

Door bijvoorbeeld kussens op je bed te leggen ter decoratie zorg je voor een mooie opvulling in je slaapkamer. Je kunt de kussens afstemmen op bijvoorbeeld een kleed of andere accessoires uit de slaapkamer of afstemmen op de nieuwe kleur die je hebt genomen in je slaapkamer. Dit zie je ook vaak terug in tijdschriften of in woon programma’s op televisie. Door af te wisselen met kleur verander je het contrast van de kamer. Als je twijfelt over de vorm van de kussens of de kleuren raad ik je aan een moodboard te maken en mee te nemen naar een woonwinkel. Ik heb dit destijds ook gedaan. Hierdoor kregen ze bij Perfect Interiors Delden meteen een duidelijk beeld wat mijn wensen waren en konden ze hierop gemakkelijk inspelen. 

Be the first to comment

Leave a Reply