Slapen in stijl wil toch iedereen?

Slapen in stijl wil toch iedereen?

Goede nachtrust draagt bij aan een actieve dag. Maar waar moet je eigenlijk voor zorgen wanneer je daadwerkelijk één of meerdere slechte nachten hebt? Hieronder diverse tips waar je op kunt letten om beter te kunnen slapen.

Tip 1: Zorg voor een matras wat comfortabel is

Wanneer je naar bed gaat, wil je het liefst direct in slaap vallen. Helaas gebeurt dat bij vrijwel niemand. Je draait en beweegt enorm veel in bed wat resulteert dat je uiteindelijk in slaap zal vallen. Door een matras aan te schaffen die past bij jouw lichaam zal je een stuk minder bewegen in bed en dus beter kunnen genieten van je nachtrust. Let er overigens wel op dat het belangrijk is om een matrasbeschermer te gebruiken. Hiermee zorg jij ervoor dat je matras een langere levensduur heeft!

Tip 2: Test meerdere kussens!

Nu dat het voor jou duidelijk is dat je een matras moet zien te vinden die ook echt comfortabel is, mag het kussen niet ontbreken. Een kussen is wellicht het belangrijkste van allemaal om jouw lichaam in balans te hebben tijdens de nachtrust. Kies dus geen kussen dat te dun is, en ga gerust enkele kussens testen. Het belangrijkste blijft dat jouw ruggenwervel in één lijn moet blijven tijdens de nachtrust. Is dit momenteel niet het geval? Dan zal je op zoek moeten naar een nieuwe kussen waar je dit wel bij hebt. Daarnaast kun je ook een passende matrasbeschermer aanschaffen voor het kussen. Dit zorgt wederom voor een langere levensduur.

Tip 3: Bekijk het bed in zijn geheel

Heb jij eigenlijk wel eens naar jouw bed in zijn geheel gekeken? Wat vind je van de instaphoogte bijvoorbeeld? Of ben je niet meer tevreden van de boxspring die je enkele jaren terug hebt gekocht en wil je het liefst een bed met lattenbodem? Steeds vaker heeft men de voorkeur om een eenpersoonsbed aan te schaffen. Je kan namelijk simpel en snel twee van deze bedden tegen elkaar aanschuiven om er een “tweepersoonsbed” van te maken. Zo kan je een aangepaste matras en lattenbodem kiezen voor jou en voor je partner. Let er overigens alsnog goed op waar je voor kiest. Een boxspring is vaak iets zachter dan wanneer je kiest voor een bed met lattenbodem.

Tip 4: Houd rekening met de omgeving van jouw slaapkamer

Goede nachtrust begint altijd bij een prima bed waar je heerlijk op kunt liggen nietwaar? Toch wordt de omgeving waarin het bed staat vaak vergeten. Denk hierbij aan de gordijnen die wellicht te veel licht doorlaten, of misschien wel het schilderij dat aan de muur hangt. Zorg voor een rustige ruimte waar je ook echt kunt ontspannen.

 

Be the first to comment

Leave a Reply