Optimaliseer je nachtrust

Optimaliseer je nachtrust

Veel mensen investeren een klein kapitaal in een degelijke matras. Jij hebt dat misschien ook al gedaan. En terecht; een goede matras is belangrijk voor de gezondheid van je rug en om een goede nachtrust te kunnen hebben. Maar niet alleen je matras draagt hiertoe bij. Ook je hoofdkussen speelt een cruciale rol in de kwaliteit van je nachtrust en voor de houding van je lichaam. Wanneer je rug- of nekklachten hebt, ligt dat dus niet altijd aan je matras. Ook je hoofdkussen kan hier veel in bepalen.

Hoofdkussens voor elke slaaphouding

Wil je een nieuw hoofdkussen kopen? Laat je dan goed informeren. Je slaaphouding bepaalt mee welk hoofdkussen geschikt is voor jou. Een rugslaper kiest best voor een hoofdkussen dat niet te hoog is. De natuurlijke kromming van je nek en je rug moeten ondersteund worden; en niet omhoog worden geduwd. Zijslapers kiezen dan weer best voor een kussen dat aangepast kan worden in de hoogte. Je slaapt het best op je zij wanneer je nek en je nekwervels in lijn liggen met de rest van je wervelkolom. Voor buikslapers is het dan weer veel gezonder om voor een laag kussen met een losse vulling te kiezen. Dit voorkomt dat er spanning komt ter hoogte van je lage rug. Op je buik slapen zal altijd een negatief effect hebben op je nek omdat je nek gedraaid ligt tijdens je slaap. Je kan dit effect proberen verminderen door op je zij in slaap te proberen vallen. Een hoofdkussen kopen is dus geen impulsieve daad; het is belangrijk om een kussen te kopen dat bij jou en je slaaphouding past.

Kwalitatieve dekbedden voor een rustige slaap

Ook het soort dekbed dat op je bed ligt, bepaalt mee hoe jij slaapt. Dekbedden moeten de juiste temperatuur en vochtigheidsgraad hebben zodat jij diep kan slapen. Je kiest dus best voor een kwalitatief dekbed gemaakt van natuurlijke materialen. Een kwalitatief dekbed kost dan wel wat meer dan een standaard exemplaar, maar je zult er veel langer plezier van hebben. Een dekbed dat vervaardigd is uit degelijk materiaal gaat namelijk meer dan tien jaar mee!

Kies het beddengoed dat bij jou past

Zowel bij hoofdkussens als bij dekbedden kan je kiezen uit verschillende vullingen en materialen. Welk soort dekbed of hoofdkussen je best kiest, hangt af van je persoonlijke voorkeur en je slaaphouding. Je kan ervoor kiezen om een zomerdekbed en een winterdekbed te kopen. Zo slaap je in de zomer fris en heb je het in de winter lekker warm. Er bestaan ook heel goede vierseizoensdekbedden die je het hele jaar door kan gebruiken. Als je ’s nachts veel transpireert kan je ook een dekbed kopen dat vervaardigd is uit Tencel. Dit materiaal heeft een heel goed vochtregulerend vermogen en is antibacterieel.

Be the first to comment

Leave a Reply