Op zoek naar een mooie kapschuur, welke mogelijkheden zijn er?

schuur

Bent u op zoek naar een dak voor uw houten overkapping? Er zijn verschillende keuzes die u hierin kunt maken. Een houten overkapping wordt ook wel een kapschuur genoemd. Momenteel zijn ze erg populair en hebben steeds meer mensen een dergelijke schuur in hun achtertuin. Ook als paardenstalling of bergruimte kunnen kapschuren goed dienst doen.

Wat is een kapschuur?

Het dak van deze schuur is schuin en wordt gemaakt van Vuren hout of Douglashout. Beide houtsoorten hebben hun eigen kenmerken. Douglashout is de afgelopen jaren steeds populaire geworden. Deze houtsoort is duurzaam, betaalbaar en vergrijst erg mooi in de loop van de tijd. De schuur heeft stevige palen, die het dak dragen. Het dak van de kapschuur heeft een helling van dertig graden. De achterzijde van het dak is vaak langer dan de voorzijde. Door deze constructie krijgt het dak een lieflijk, uitnodigend uiterlijk. Er zijn houten overkappingen met achter- en zijwanden, waardoor het meer behaaglijk is om onder de overkapping te zitten. Met name op windgevoelige plaatsen is het aan te raden om wanden te maken in uw overkapping. Luxere kapschuren zijn ook voorzien van water en verlichting.

Keuzes voor de dakbedekking

Het dak van de schuur kan gemaakt worden van verschillende materialen. De materiaalkeuze heeft invloed op de uitstraling van uw schuur. Ook de stevigheid en kosten variëren per type materiaal. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een houten dak met dakpannen erop. Dit is dezelfde constructie als bij veel woningen wordt toegepast. Vaak is het mooi wanneer uw schuur dezelfde dakpannen heeft als uw woning, wanneer zij dicht bij elkaar staan. Dit type dak is vaak kostbaar. Een goed alternatief waar u minder budget voor nodig heeft, zijn dakpanplaten. Wanneer u een schuur met meer landelijke uitstraling wilt, dan is een rieten dak een passende oplossing. De kosten voor een rieten dak liggen tegenwoordig in lijn met de kosten van dakpannen. Wel vraagt een rieten dak door de jaren heen meer onderhoud. Hier staat tegenover dat uw schuur een geweldige uitstraling heeft. Tenslotte is ook een groen dak een mogelijkheid voor uw schuur. Deze vorm van dakbedekking is erg populair vanwege zijn duurzame karakter. Een groen dak heeft in de zomer een verkoelende werking. Het sedum op het dak absorbeert het regenwater en herbergt een grote biodiversiteit. Dit is echt een hippe oplossing voor uw schuur!

Een houten overkapping kan een prachtige aanwinst zijn voor uw tuin. Wanneer u handig bent, is deze zelf redelijk eenvoudig te plaatsen. Er zijn ook veel bedrijven, die u hierbij graag van dienst zijn!

Be the first to comment

Leave a Reply