Onderhoud je vloer met de juiste producten

Een vloer wordt snel vuil aangezien je er dagelijks op loopt. Wanneer je ook kinderen of huisdieren hebt, krijgt je vloer soms heel wat te verduren. Daarom is het belangrijk om het goed te onderhouden zodat je er lange tijd van kan genieten.

Soort vloer

Welke vloer onderhoudsproducten je het beste gebruikt, hangt natuurlijk af van de soort vloer die je hebt. Het wordt niet altijd aangeraden om een houten vloer met dezelfde producten te reinigen als een stenen vloer, tenzij dit uitdrukkelijk op de verpakking staat. Bij Care4Floor vind je voor alle vloeren verschillende soorten onderhoudsproducten. Daarnaast vind je er ook verschillende schoonmaakmiddelen voor onder meer je keukenblad.

Hoe een vloer schoonmaken?

De meeste vloeren kan je schoonmaken met een combinatie van zeep en water. Bepaalde merken zoals Carolin bieden zeep aan die voor verschillende ondergronden kunnen gebruikt worden. Zo zijn er bepaalde kuisproducten die zowel voor hout als stenen vloeren kunnen gebruikt worden. Het voordeel van natuurstenen en kunststenen vloeren is dat je ze bijna met alle producten kan schoonmaken. De hoeveelheid zeep die je bij je water moet toevoegen, staat meestal op de bus vermeld.

Beschermingsproducten

Om je vloer optimaal te reinigen en te onderhouden, kan je na de poetsbeurt ook een beschermingsproduct op je vloer aanbrengen. Deze producten zorgen er bijvoorbeeld voor dat de poriƫn van je vloer worden afgesloten waardoor er geen vuil kan inkomen. Hierdoor behoudt je vloer zijn natuurlijke glans en uitstraling. Een beschermingsproduct heeft vaak een langere werking dan een gewoon kuisproduct. Je hoeft het dus niet elke keer aan te brengen na het poetsen. Volg de instructies die op de verpakking staan vermeld.

Be the first to comment

Leave a Reply