Natuurstenen vloer: 4 praktische zaken die je moet weten

Natuurstenen vloer: 4 praktische zaken die je moet weten

Natuurstenen vloeren geven een woning karakter, stijl en sfeer. Voor sommigen is een huis pas af wanneer er een natuurstenen vloer in ligt. Denk jij na over het laten leggen van een natuurstenen vloer in huis? Dan zijn er een aantal dingen die je moet weten voordat je hieraan begint. Wij delen 4 praktische zaken die belangrijk zijn, zodat jij goed voorbereid bent op het laten leggen van zo’n prachtige vloer

1. Verschillende soorten natuursteen

Er bestaan meer dan 10 verschillende soorten natuursteen die geschikt zijn om vloeren van te maken. Het is dus goed om jezelf te verdiepen in deze soorten. Afhankelijk van jouw eigen smaak en budget kun je bepalen wat het beste bij je past. In Nederland alleen al zijn zoveel opties, van marmer en leisteen tot Vietnamees en Belgisch hardsteen: ga vooral alle opties na, zodat je zeker weet dat je alles hebt gezien. 

2. De prijs 

De prijs is vaak bepalend bij het kiezen voor een natuurstenen vloer. Natuurstenen vloeren zijn een van de duurste vloersoorten die er zijn, en daarom niet voor iedereen een match. Voor deze prijs kun je echter wel rekenen op een vloer die makkelijk is in onderhoud, er prachtig uitziet en die een zeer lange levensduur heeft. Prijzen beginnen bij €1250 en kunnen oplopen tot wel €8000 euro voor een gemiddelde ruimte van 50 vierkante meter. Daarnaast moet je rekening houden met extra kosten voor bouwmaterialen, arbeidskosten en eventuele vloerverwarming. 

3. Onderhoud 

Natuurstenen vloeren zijn zeer makkelijk te onderhouden. Er blijft geen afval tussen zitten en je kunt de vloeren prima dweilen. Wel zijn de vloeren gevoelig voor krassen en agressieve schoonmaakmiddelen. Producten die veel zuur bevatten zijn geen goed idee. Daarnaast kan groene zeep een lelijke laag op de vloer achterlaten, dus ook die kun je beter niet gebruiken. En wil je meubels verplaatsen? Wees dan dus voorzichtig met het verschuiven van de meubelstukken in verband met krasvorming. 

4. Renovatie 

Misschien lees je dit artikel juist omdat je een huis hebt gekocht waar al een natuurstenen vloer in ligt – dat kan! De vloeren gaan tientallen jaren mee, dus je kunt zelf zeker nog een aantal jaar genieten van de vloer. Maar is hij wel veelgebruikt en kan jouw vloer een opknapbeurt gebruiken? Dan kun je de vloer altijd laten renoveren. Natuursteen renovatie kan je vloer weer helemaal opfrissen zodat hij weer zo goed als nieuw is. 

Met deze informatie ben je een stuk beter voorbereid op het kiezen voor een natuurstenen vloer. Wat je in ieder geval zeker weet, is dat je met een natuurstenen vloer een prachtige, duurzame vloer kiest die nog jaren meegaat. 

 

Be the first to comment

Leave a Reply