Maak je keuken compleet met deze tips

Bij het renoveren van je keuken kunnen zelfs kleine veranderingen een grote impact hebben. Het is niet nodig om een ​​complete keukenrenovatie uit te voeren als je keuken al een mooi ontwerp heeft waar je van geniet. Het kan zijn dat je maar een paar kleine aanpassingen nodig hebt, zoals het plaatsen van een Quooker kraan of een kraan van een ander merk. De volgende zijn eenvoudige keukenverbeteringen die je zullen helpen een volledig nieuw keukenontwerp te voorkomen terwijl je je keuken toch een fantastische make-over geeft.

De kastfronten schilderen

Het is absoluut verbazingwekkend hoeveel verschil nieuwe kasten kunnen maken voor je keuken. Je keuken kan aanzienlijk worden getransformeerd door nieuwe kasten te installeren, vooral als je voor lichtere kleuren gaat. Hiervoor heb je twee mogelijkheden. Je kunt professionals inhuren of je kunt het allemaal zelf doen. Hoewel, het zal allemaal zeker veel gemakkelijker zijn als je experts inhuurt. Je kunt erop vertrouwen dat ze al het werk perfect doen. Ze kunnen alles aan, van de eerste metingen tot de uiteindelijke installatie en nog veel meer. Als je massief houten kasten hebt en op zoek bent naar een weekend project waarmee je geld kunt besparen, overweeg dan om het zelf te doen. Er zijn verschillende hoe-het-te-doen-artikelen beschikbaar om je op weg te helpen. Die artikelen omvatten alles, van het moderniseren van onderkasten onder een keukeneiland tot het schilderen van kastfronten.

Je werkbladen upgraden

Een keuken met een oud aanrechtblad ziet er helemaal niet energiek uit. Gelukkig kunnen de meeste werkbladen gemakkelijk worden bijgewerkt om je keuken nieuw leven in te blazen. Het kan echter een uitdaging zijn om de typische kosten van het vervangen van een aanrechtblad in te schatten. De materialen die worden gebruikt om werkbladen te maken, zijn er in verschillende kwaliteiten en prijzen. Hiervoor kunnen materialen als beton, RVS, bamboe en vele andere worden gebruikt. Je kunt ook kiezen voor natuursteen zoals graniet en marmer, laminaat, glas, keramische tegels en zelfs porselein. Sommige van deze materialen zijn beter geschikt voor bepaalde soorten huizen en kook omgevingen. Al deze materialen worden gebruikt bij het kiezen van het ideale keukenblad. Je aanrecht zelf vervangen is eenvoudig uit te voeren, maar het is altijd het beste om deskundige hulp in te roepen van een erkende keukeninstallateur of ontwerper voor het meten en de materiaalkeuze.

Een nieuwe spatwand

Het is echt belangrijk als het gaat om keuken achterwanden. Sinds de uitvinding is de modieuze keuken achterwand of spatwand aanzienlijk verbeterd. Ze waren oorspronkelijk alleen bedoeld om muren te beschermen tegen spatten en morsen. Ze zijn nu echter ook een methode om je keuken te moderniseren en te personaliseren door een verscheidenheid aan unieke materialen aan de ruimte toe te voegen. Ze kunnen worden gemaakt van roestvrij staal, marmer, hout, keramische tegels en ongebruikelijke vervangingen zoals schoolbord. Dat zijn de meest waarschijnlijke materaal mogelijkheden. Keramische tegels zijn ook populair vanwege hun aanpassingsvermogen, onderhoudsgemak, verscheidenheid aan stijlen, kleuren en prijsklassen. Voor moderne keukens of om je kamer een industriële uitstraling te geven, is staal het beste materiaal om te gebruiken. Bovendien is het goedkoop, sterk en eenvoudig schoon te maken. Als je een vleugje luxe wilt toevoegen, overweeg dan om marmeren spatwand te kopen. Terwijl je toch bezig bent, wil je misschien je kraan onderdelen van je kraan voor de spatwand controleren om er zeker van te zijn dat er geen water wordt gemorst.

 

Be the first to comment

Leave a Reply